Σάββατο 6 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΑΕΔ
«Το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά»

Πραγματοποίησαν απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ έξω από το υπουργείο Εργασίας
Εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ έξω από το υπουργείο Εργασίας
Αγωνιστικά υπερασπίστηκαν χτες τον ΟΑΕΔ οι εργαζόμενοι του Οργανισμού, απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια για πολυδιάσπαση και ιδιωτικοποίησή του, πραγματοποιώντας 24ωρη πανελλαδική απεργία, στην οποία η συμμετοχή έφτασε το 95%. Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, έχοντας ήδη καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, επιμένει στην αντιδραστική «αναδιάρθρωση» που επιχειρεί, ωστόσο οι εργαζόμενοι δήλωσαν αποφασισμένοι να ακυρώσουν στην πράξη τη ρύθμιση που προωθείται.

Οι εργαζόμενοι στην Αθήνα πραγματοποίησαν χτες το πρωί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Σημίτη-Γιαννίτση ακούστε καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά». Εξω από το υπουργείο τούς περίμενε από νωρίς αστυνομική δύναμη.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η οποία δεν τους δέχτηκε και τους παρέπεμψε στη γενική γραμματέα του υπουργείου, Μ. Πανοπούλου, θεωρώντας προφανώς ότι το θέμα του ΟΑΕΔ έχει λήξει. Τελικά, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από την Ομοσπονδία - παρά τις αντιδράσεις αρκετών εργαζομένων αλλά και συνδικαλιστών - συναντήθηκε με τη γενική γραμματέα, η οποία έκανε ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στη Βουλή και το μόνο που δέχεται το υπουργείο είναι να γίνει «διάλογος» για επιμέρους τροποποιήσεις. Γι' αυτό τον λόγο, άλλωστε, κανονίστηκε συνάντηση για τη Δευτέρα το πρωί, ενώ αμέσως μετά τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων θα αποφασίσουν για το πώς θα αντιδράσουν.

Μετά και τη συνάντηση ο Γ. Λασκαρίδης, μέλος της Πανελλήνιας Ενωσης Υπαλλήλων στον ΟΑΕΔ, δήλωσε στο «Ρ» ότι «η κοροϊδία από την κυβέρνηση συνεχίζεται αφού σχεδιάζει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο όπως είναι, χωρίς αλλαγές. Είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του ΟΑΕΔ, που θα οδηγήσει τελικά στη διάλυσή του, με θύματα τους ίδιους τους άνεργους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ