Πέμπτη 8 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΤΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ενα καλοφτιαγμένο ομαδικό παιχνίδι

...με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυση της ΕΠΟΝ

Ενα πολύ καλοστημένο κυνήγι κρυμμένου θησαυρού που οργάνωσε το περασμένο Σάββατο, 3 Μάρτη, η Τομεακή Οργάνωση Εύβοιας της ΚΝΕ, οδήγησε μαθητές Λυκείων και Γυμνασίων από τη Χαλκίδα και γύρω περιοχές να πορευτούν στα χνάρια της ΕΠΟΝ και να κουβεντιάσουν για την Ιστορία και τη δράση της, με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυσή της.

Το παιχνίδι έλαβε χώρα στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, συμμετείχαν αρκετοί μαθητές από τα σχολεία της περιοχής και αποκόμισαν πολύ θετικές εντυπώσεις. Στόχος της Οργάνωσης ήταν να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την ιστορία του τόπου και της εργατικής τάξης, με δημιουργικό τρόπο, μιας και το σημερινό σχολείο πολύ απέχει από τη διδασκαλία της Ιστορίας του λαού μας.

Ο χώρος του Εργατικού Κέντρου είχε διαμορφωθεί σε δωμάτια που θύμιζαν άλλη εποχή. Για να διαμορφωθεί το παιχνίδι αξιοποιήθηκε η ιστορία της ηρωίδας από τη Χαλκίδα Χαρίκλειας Καραχανίδου, η οποία με τη στάση της και τη ζωή της ενέπνευσε τους μαθητές που συμμετείχαν. Οι τελευταίοι έπρεπε να ψάξουν και να βρουν τα σημειώματα που είχε αφήσει μέσα στο σπίτι της η ηρωίδα, προκειμένου να τα δώσουν στον αντάρτη σύνδεσμό της, επειδή εκείνη είχε πιαστεί από τους φασίστες. Οι μαθητές με ομαδικό πνεύμα αναζητούσαν να βρουν τα μηνύματα και στο τέλος, προσέχοντας παράλληλα να προστατευτούν από το φασίστα χαφιέ, να δώσουν στον αντάρτη το μήνυμα: «Αγώνας - Γνώση - Τόλμη - Αντοχή».

Με αυτόν τον τρόπο πήραν και οι ίδιοι το μήνυμα για τις σκέψεις και τη δράση των αγωνιστών της εποχής, αλλά στάθηκαν και στο σήμερα, στο τι χρειάζεται να κάνουμε για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την κοινωνία στην οποία ζούμε. Αυτό μπήκε στο επίκεντρο της συζήτησης που ακολούθησε μετά το τέλος του παιχνιδιού. Οπως σημειώνει η ΤΟ Εύβοιας, «σίγουρα ήταν μια δραστηριότητα που θα επαναληφθεί μπροστά και στα Μαθητικά Φεστιβάλ προκειμένου όλο και περισσότεροι νέοι να μαθαίνουν την ιστορία του τόπου τους και να συσπειρώνονται στη γραμμή του αγώνα με τόλμη και αντοχή!».

  • Εκδήλωση για τα 75 χρόνια από την ίδρυση της θρυλικής ΕΠΟΝ οργανώνουν και οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ το Σάββατο 10 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στον «Μύλο του Παπά» (ισόγειο).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ