Κυριακή 7 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ

Πόλεμος προετοιμάζεται πυρετωδώς από τις ΗΠΑ για την Κεντρική Ασία και άλλη μια ιμπεριαλιστική επέμβαση έχει ήδη ξεκινήσει. Αλλωστε στο μεταπολεμικό κόσμο, ΗΠΑ - Αγγλία - Γαλλία, αλλά και το ΝΑΤΟ ποτέ δε σταμάτησαν τις στρατιωτικές επιθέσεις, τις επεμβάσεις στο εσωτερικό άλλων χωρών και τα πραξικοπήματα (σελίδες 12-13)

Αμείλικτα και κραυγαλέα τα γεγονότα που φωνάζουν, απ' άκρη σε άκρη του πλανήτη, ποιοι είναι οι τρομοκράτες των λαών. Ποιοι είναι οι δολοφόνοι. Είναι οι ιμπεριαλιστές! Σήμερα παρουσιάζουμε ορισμένα - όχι πλήρη - στοιχεία για εγκλήματα που διέπραξε η CIA μόνη της ή και σε συνεργασία με παρακλάδια της ανά τον κόσμο, μόνο στο διάστημα 1961-1976 (σελίδες 12-13)

Δημοκρατικές ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα των Ευρωπαίων, μαζί και των Ελλήνων πολιτών, είναι τα πρώτα θύματα του «πολέμου» που κήρυξε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας. Η χώρα μας σύντομα αναμένεται να προχωρήσει σε ρυθμίσεις που θα βάζουν στο «γύψο» δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες και όλα αυτά στο όνομα της συμπόρευσης της Ελλάδας στα κελεύσματα των Ευρωπαίων εταίρων μας και των ΗΠΑ (σελίδες 18-19)

Εντονότατες οι αντιλαϊκές αναθυμιάσεις που εκπέμπουν, από όποια πλευρά και αν τους δει κανείς, οι προϋπολογισμοί του 2001, που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς υπολείπονται ακόμη 3 μήνες για να κλείσει, και του 2002, το προσχέδιο του οποίου παρουσίασε την προηγούμενη Δευτέρα η κυβέρνηση (σελίδες 20-21).

Ιδιαίτερη σημασία απέδιδε, ανέκαθεν, η κοινωνία μας στους γιατρούς. Η προσπάθειά τους να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο και να θεραπεύσουν τους ανθρώπους από βασανιστικές ασθένειες, τους φέρνουν πολύ κοντά στον άνθρωπο, προσδίδοντάς τους και έναν αυξημένο κοινωνικό ρόλο, ο οποίος δεν εκφράζεται απ' όλους στην ταξική κοινωνία (σελίδα 23)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ