Παρασκευή 9 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑ - ΛΑΡΙΣΑ
Αμεση αποκατάσταση και κατασκευή έργων υποδομής ζητάει το ΚΚΕ

Την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των πληγέντων κατοίκων, την αποκατάσταση των ζημιών και την κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής απαιτεί το ΚΚΕ

Επιχειρώντας να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες που υπάρχουν και στις δύο πλευρές, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζουν να πετούν ο ένας στον άλλον το μπαλάκι των ευθυνών για τις απαράδεκτες ελλείψεις σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και στην αποκατάσταση των ζημιών μετά από τις σοβαρές καταστροφές που προκλήθηκαν από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και τις κατολισθήσεις στο Πήλιο.

Αυτό καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι «οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής πρέπει να καταδικάσουν αυτήν την ωμή κοροϊδία, γιατί τόσο η Περιφέρεια όσο και η κυβέρνηση συνεργάζονται άψογα και τάχιστα σε έργα για τους μονοπωλιακούς ομίλους και την κερδοφορία τους».

Και συνεχίζει: «Ετσι, για παράδειγμα, την ίδια στιγμή που οι κάτοικοι της Σκοπέλου μετά από σχεδόν 3 χρόνια ακόμα περιμένουν την αποκατάσταση των ζημιών, με διαδικασίες εξπρές χτίζονται τα πλευρικά διόδια στην ΠΑΘΕ στο ύψος του Κιλελέρ. Εκεί το "τέρας της γραφειοκρατίας" μάλλον γίνεται "αρνάκι". Οσο για τις επισκέψεις, τις συνεντεύξεις Τύπου και τις εξαγγελίες, πρόσφατο είναι το παράδειγμα της Μάνδρας, όπου οι κάτοικοι ακόμα περιμένουν, παρακολουθώντας άλλο ένα παιχνίδι ευθυνών και γραφειοκρατίας».

Η ΤΕ καλεί τους κατοίκους των χωριών, μέσα από τους φορείς τους, να διεκδικήσουν άμεσα και αγωνιστικά:

  • Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι καταστροφές στο εθνικό οδικό δίκτυο, με τεχνικά έργα αντιστήριξης, με επεμβάσεις για τη διευθέτηση των υδάτων, την αντιδιαβρωτική προστασία, τη σήμανση, τη διαγράμμιση.
  • Να καταγραφούν οι βλάβες σε κτίσματα και αγροικίες και να δοθεί αποζημίωση στο 100% της ζημιάς.
  • Να καταγραφούν οι καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες και να υπάρξει αποζημίωση στο 100% της ζημιάς από τον ΕΛΓΑ.
  • Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι καταστροφές εντός των οικισμών, στο δημοτικό και αγροτικό δίκτυο, με αντιπλημμυρικά έργα, διάνοιξη των ρεμάτων και επεμβάσεις για τη διευθέτησή τους μέσα και γύρω από κατοικημένες περιοχές, στα σημεία όπου το πλάτος τους μειώνεται αισθητά.
  • Να πραγματοποιηθούν πλήρης αποκατάσταση βλαβών και οι απαραίτητες επισκευές στο ηλεκτρικό και τηλεφωνικό δίκτυο και το δίκτυο ύδρευσης.

Ερώτηση προς τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρισμού και Εσωτερικών για τις καταστροφές στο δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου και Γιώργος Λαμπρούλης, ζητώντας να απαντήσουν τι μέτρα θα πάρουν για την ικανοποίηση των αιτημάτων των πληγέντων κατοίκων της περιοχής.

Στα παράλια της Λάρισας

Οι ίδιοι βουλευτές του ΚΚΕ κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή και για τις καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα, δρόμους και χωράφια που προκλήθηκαν στα παράλια του νομού Λάρισας από τα πλημμυρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Τονίζοντας ότι οι καταστροφές είναι αποτέλεσμα των μεγάλων ελλείψεων σε αντιπλημμυρικά έργα, των ακαθάριστων ρεμάτων, αλλά και της έλλειψης σχεδίου οικιστικής ανάπτυξης, υποδομών, με σεβασμό στο περιβάλλον και στον άνθρωπο, με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των δήμων, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν τι μέτρα προτίθενται να πάρουν για:

  • Την άμεση καταγραφή όλων των καταστροφών και την πλήρη αποζημίωση όλων των πληγέντων, καθώς επίσης για επιπρόσθετα μέτρα ανακούφισής τους (έκτακτη ενίσχυση, πάγωμα πληρωμών προς το Δημόσιο και τις τράπεζες κ.ά.). Την άμεση καταγραφή και αποζημίωση στο 100% των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες σε όλες τις περιοχές του νομού Λάρισας.
  • Να εκπονηθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες γεωλογικές, υδρολογικές και άλλες μελέτες της περιοχής. Την κατασκευή όλων των αναγκαίων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας των περιοχών του νομού Λάρισας (παράλια Αγιοκάμπου, Βελίκας, δήμου Τεμπών και σε άλλες περιοχές, Πηνειό, παραποτάμους, ρέματα).
  • Την άμεση αποκατάσταση όλων των ζημιών στο οδικό δίκτυο της περιοχής των παραλιών και τεχνικών έργων αντιστήριξης, με επεμβάσεις για τη διευθέτηση των υδάτων, την αντιδιαβρωτική προστασία, τη σήμανση, τη διαγράμμιση όλης της παραλιακής ζώνης. Τη διάνοιξη των ρεμάτων και επεμβάσεις για τη διευθέτησή τους μέσα και γύρω από κατοικημένες περιοχές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ