Σάββατο 17 Μάρτη 2018 - Κυριακή 18 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΓΥΝΑΙΚΑ
Γνωριμία με την ΟΓΕ, την ιστορία και τις διεκδικήσεις της

Στόχος της καμπάνιας είναι να αποτελέσει αφορμή για να γνωρίσουν οι φοιτήτριες και οι σπουδάστριες την ΟΓΕ, μέσα από τα υλικά της, τις εκδηλώσεις και τις άλλες πρωτοβουλίες που προγραμματίζονται στις σχολές. Να συζητήσουν για τη σημασία της συλλογικής δράσης, της συμμετοχής τους στη δράση του ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος, γενικότερα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Να γίνουν βήματα στην κοινή δράση της ΟΓΕ με φοιτητικούς συλλόγους, με Επιτροπές Αγώνα που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

«Η ΟΓΕ είναι μια ριζοσπαστική γυναικεία οργάνωση. Εδώ και 42 χρόνια συνεχίζει ασυμβίβαστα στο δρόμο του αγώνα για τη γυναικεία ισοτιμία και τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών. Παλεύει για τα σύγχρονα δικαιώματα των φοιτητριών, που εξακολουθούν να βιώνουν κοινωνικές διακρίσεις, παρά την τυπική νομική ισότητα των δύο φύλων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της με την οποία «συστήνεται» στις φοιτήτριες η Ομοσπονδία.

Στη συζήτηση μαζί τους, στις εκδηλώσεις, στα αμφιθέατρα και τις σχολές, «φωτίζεται» η ανάγκη συμμετοχής στους Συλλόγους και τις Ομάδες της ΟΓΕ, παράλληλα με την οργανωμένη πάλη μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών. Αναδεικνύονται οι επεξεργασμένες θέσεις του γυναικείου κινήματος, που απαντούν στις ιδιαίτερες ανάγκες των γυναικών και στα πρόσθετα εμπόδια που συναντούν στην οικονομική, κοινωνική, πολιτιστική ζωή, στις κοινωνικές σχέσεις και μπορούν να γίνουν εφόδιο για τη δράση και άλλων φορέων του εργατικού - λαϊκού κινήματος.Z


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ