Τετάρτη 21 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Με πρακτικά και ψυχολογικά κίνητρα

Αν και ο Ολυμπιακός έχει «κλειδώσει» την πρόκριση στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, και σε μεγάλο βαθμό και το πλεονέκτημα έδρας, δεν του λείπουν τα κίνητρα στον σημερινό αγώνα με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα (19.00 - Novasports 2) για την 27η αγωνιστική.

Οπως τόνισε και ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, όταν αντιμετωπίζεις την πρωτοπόρο της βαθμολογίας πάντα διαθέτεις κίνητρα για να διεκδικήσεις τη νίκη. Πιθανή ήττα δεν θα κάνει ουσιαστική ζημιά στους «ερυθρόλευκους», εντούτοις σε περίπτωση νίκης εξασφαλίζουν οριστικά πλέον την παρουσία τους στην πρώτη τετράδα, διατηρώντας παράλληλα ακέραιες τις ελπίδες και για κατάκτηση της 2ης θέσης, ενώ μαθηματικά θα έχουν πιθανότητες ακόμα και για την πρωτιά. Χώρια τη βαρύτητα που θα έχει σε ψυχολογικό επίπεδο το «διπλό» σε βάρος μίας από τις ισχυρότερες ομάδες της Ευρώπης.

Για τον Γ. Σφαιρόπουλο, οι παίκτες του έχουν μπροστά τους δύσκολη αποστολή, η οποία γίνεται δυσκολότερη με τις απουσίες των Παπανικολάου και Μάντζαρη. Ωστόσο, όπως επισήμανε, γνωρίζουν πολύ καλά ποιον έχουν απέναντι και θα πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι στο αγωνιστικό πλάνο καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, προκειμένου να διεκδικήσουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Κατά τ' άλλα, ο Ελληνας τεχνικός απέρριψε κατηγορηματικά την άποψη που θέλει τον Ολυμπιακό, βάσει και της βαθμολογικής του άνεσης, να μπαίνει στη διαδικασία επιλογής αντιπάλου στα προημιτελικά. Οπως είπε, αυτές οι λογικές δεν υπάρχουν στην ομάδα και στόχος είναι να μπαίνει στο παιχνίδι για τη νίκη μέχρι τέλους, κάτι που όπως ανέφερε θα κάνει και στα εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής περιόδου, προκειμένου να τερματίσει όσο ψηλότερα μπορεί.

  • Αλλα σημερινά παιχνίδια: Εφές - Κίμκι (19.45 - Novasports 1), Μπασκόνια - Μπάμπεργκ (21.30 - Novasports 3), Μάλαγα - Μπαρτσελόνα (21.45 - Novasports 1).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ