Πέμπτη 22 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΣΚ ΟΤΕ
Απαράδεκτο το προσχέδιο σύμβασης στο οποίο συμφώνησε η πλειοψηφία της ΟΜΕ

Τη συμφωνία της πλειοψηφίας στην Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ (ΟΜΕ ΟΤΕ) σε προσχέδιο συλλογικής σύμβασης ενάντια στα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων, καταγγέλλει η ΕΣΚ ΟΤΕ, τονίζοντας ότι στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα επαναλάβει την πρότασή της για μία ενιαία ΣΣΕ για όλους, χωρίς διαχωρισμούς, με πραγματικές αυξήσεις.

Ακόμα, απαιτεί «η όποια απόφαση για υπογραφή ΣΣΕ να έχει την έγκριση των ίδιων των εργαζομένων μέσα από Γενικές Συνελεύσεις». Στην κατεύθυνση αυτή καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις Τοπικές Διοικούσες να συνεδριάσουν άμεσα και να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις παντού.

Η ΕΣΚ ΟΤΕ καταγγέλλει ότι στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχτές για τη ΣΣΕ, η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας συμφώνησε σε ένα προσχέδιο του οποίου τα κύρια είναι τα εξής: Αφήνει για μια ακόμα φορά εκτός ΣΣΕ το 1/3 των εργαζομένων. Διατηρεί και βαθαίνει τους διαχωρισμούς μεταξύ των εργαζομένων. Οι όποιες αυξήσεις για τους εργαζόμενος που προσλήφθηκαν μετά το 2015 είναι τόσο χαμηλές που θα εξανεμιστούν είτε λόγω της προσωπικής διαφοράς είτε λόγω της ήδη νομοθετημένης μείωσης του αφορολόγητου και το μόνο που μένει στους νέους εργαζόμενους είναι τα κουπόνια. Για τους εργαζόμενους πριν από το 2015 η μείωση των μισθών και το 7ωρο παραμένουν ως αντάλλαγμα για την υποτιθέμενη «διασφάλιση» των θέσεων εργασίας.

Την ώρα που η κερδοφορία του ομίλου ΟΤΕ αυξάνεται χρόνο με το χρόνο και το μέρισμα που έχει ανακοινώσει ότι θα δώσει στους μετόχους τα επόμενα 3 χρόνια φθάνει στα 260 εκατομμύρια ευρώ για κάθε χρόνο, περίπου δηλαδή όσα είναι η μισθοδοσία όλων των εργαζομένων, η σύμβαση που φέρνει, τονίζει η ΕΣΚ, «το μόνο που διασφαλίζει» είναι «το πάγωμα των μισθών για τους εργαζόμενους και την υψηλή κερδοφορία για την εργοδοσία. Το σχέδιο αυτό είναι απαράδεκτο και δεν έχει καμία σχέση με τους αγώνες που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα. Στο αυριανό (σ.σ. σημερινό) ΔΣ της ΟΜΕ θα επαναλάβουμε, για μια ακόμη φορά, ότι είναι αναγκαία και επιτακτική η διεκδίκηση μιας ενιαίας ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΟΤΕ, που θα καταργεί τους απαράδεκτους διαχωρισμούς και όλες τις μειώσεις που είχαν "παλιοί" και "νέοι" εργαζόμενοι εδώ και 8 χρόνια. Μια ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις και εξίσωση του συνόλου των εργαζομένων του ομίλου προς τα πάνω».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ