Πέμπτη 22 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Πρωτοβουλία ενάντια στην επαναλειτουργία των «καζανιών του θανάτου»

Σύσκεψη τη Δευτέρα και κινητοποίηση την ερχόμενη Πέμπτη

ICON

Πρωτοβουλία ενάντια στην επαναλειτουργία των δεξαμενών πετρελαιοειδών στο Πέραμα παίρνει η Ενωση Γονέων της πόλης, που καλεί για αυτό σε σύσκεψη τη Δευτέρα 26 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών Περάματος (Καραολή - Δημητρίου 20), με σκοπό την οργάνωση κινητοποιήσεων, ορίζοντας ως πρώτο σταθμό κινητοποίηση την Πέμπτη 29 Μάρτη, στην πλατεία Ηρώων.

Σε σχετική ανανκοίνωσή της, η Ενωση σημειώνει μεταξύ άλλων: «Η κατασκευή της νέας προβλήτας πετρελαιοειδών στην άκρη της προβλήτας ΙΙΙ, φέρνει το θέμα των "καζανιών του θανάτου" στην επικαιρότητα. Οι εταιρείες πετρελαιοειδών κινούνται με σκοπό την επαναλειτουργία τους. Ηδη από το καλοκαίρι του 2017 που έχουν αρχίσει εργασίες επισκευής, οι οσμές γίνονται όλο και εντονότερες.

Δεν είναι ένα καινούργιο θέμα για το Πέραμα. Για δεκαετίες ο λαός του Περάματος έδινε μάχη για το κλείσιμο των "καζανιών του θανάτου". Με την πίεση του κινήματος καταφέραμε τη διακοπή της χρήσης τους τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Ομως, με βάση το νέο επενδυτικό σχέδιο της COSCO για τον ΟΛΠ, φαίνεται να υπάρχουν κινητικότητα εταιρειών πετρελαίου και ενδιαφέρον της COSCO για την επαναλειτουργία τους.

Οι συνέπειες και οι κίνδυνοι σε ενδεχόμενη επαναλειτουργία θα είναι τεράστιες. 114 καζάνια γεμάτα πετρέλαιο δημιουργούν μια βόμβα στο κέντρο της πόλης, επάνω στο δρόμο που είναι ο μοναδικός δρόμος διαφυγής σε περίπτωση ατυχήματος - εγκλήματος, πολύ κοντά σε σχολεία, στα οποία φοιτούν πάνω από 1.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί».

Η Ενωση επισημαίνει τις ευθύνες κυβέρνησης και δημοτικής αρχής διαμηνύοντας ότι δεν τους έχει εμπιστοσύνη και καλεί το λαό του Περάματος σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τονίζοντας:

«Να κλείσουν όλα τα καζάνια του θανάτου τώρα. Καμία επαναλειτουργία τους. Απομάκρυνσή τους από οποιαδήποτε κατοικημένη περιοχή. Να παρθούν ειδικά μέτρα, ώστε να μην επηρεάζουν τον περιβάλλοντα χώρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ