Τρίτη 27 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Προς επανέναρξη με ανοιχτά ζητήματα

Την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Super League για το διήμερο 31 Μάρτη - 1 Απρίλη αποφάσισε ομόφωνα το χτεσινό ΔΣ της Λίγκας των ΠΑΕ, από το οποίο ωστόσο δεν έλειψε η ένταση. Η απόφαση ελήφθη ενώ υπάρχουν εκκρεμότητες σε σχέση με τις αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων για τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα στο ΔΣ απορρίφθηκε το αίτημα ορισμένων ΠΑΕ για αλλαγή στις ποινές που προβλέπονται σε περίπτωση μη αδειοδότησης, ενώ υπήρξαν και κόντρες για τα τηλεοπτικά.

Αποδέχτηκαν το πλαίσιο αλλαγών

Με την ένταση ανάμεσα στους εκπροσώπους του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ να σημαδεύει τη συνεδρίαση, τελικά η Super League κατέληξε στην απόφαση για επανέναρξη του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο, με τη διεξαγωγή της 27ης αγωνιστικής. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, τα μέλη της Λίγκας ουσιαστικά αποδέχτηκαν μέρος των προτάσεων που είχαν κατατεθεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη, αποφασίζοντας να καταθέσουν τις προτάσεις τους για αλλαγές στους πειθαρχικούς κανονισμούς. Ρόλο στην απόφαση έπαιξε προφανώς και το γενικότερο κλίμα πίεσης για τα συμφέροντα των ίδιων των επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου, είτε εξαιτίας της απειλής των FIFA - UEFA για αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις, είτε για το ενδεχόμενο μεγαλύτερης απώλειας κερδών λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης. Μέχρι αργά χτες το απόγευμα αναμενόταν η τυπική απόφαση επανέναρξης από τον υφυπουργό Αθλητισμού, τον οποίο πληροφορίες ήθελαν να περιμένει την πλήρη διατύπωση της απόφασης από τη Super League προκειμένου να αποφασίσει.

Παρέμεινε το -3 για τον Ολυμπιακό

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ αποφάσισε να διατηρήσει την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από τον Ολυμπιακό, εξαιτίας των επεισοδίων στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», απορρίπτοντας τη σχετική έφεση των «ερυθρολεύκων». Θυμίζουμε ότι πρωτόδικα ο Ολυμπιακός είχε τιμωρηθεί επίσης με χρηματικό πρόστιμο 90.000 ευρώ και δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, τις οποίες έχει εκτίσει. Μετά την απόρριψη της έφεσής του, ο Ολυμπιακός παραμένει στην 3η θέση της βαθμολογίας με 50 βαθμούς (-4 από ΑΕΚ, -2 από ΠΑΟΚ).

Καμία αλλαγή στις αδειοδοτήσεις

Κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε από το ΔΣ το αίτημα που είχε κατατέθηκε με πρωτοβουλία της ΑΕΚ για κατάργηση του υποβιβασμού για μια ομάδα σε περίπτωση μη αδειοδότησης της ΠΑΕ. Βάσει κανονισμού, για να εγκριθεί η αλλαγή και να προταθεί στην ΕΠΟ, η οποία είναι αρμόδια για την αδειοδότηση, χρειαζόταν να υπερψηφιστεί από τα 2/3 των μελών. Η πλειοψηφία αυτή όμως δεν συγκεντρώθηκε, καθώς υπέρ ψήφισαν 7 ΠΑΕ (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Λαμία, ΑΕΛ, Ατρόμητος), 6 κατά (Απόλλων, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς), 1 «παρών» (Ξάνθη), 1 «λευκό» (Κέρκυρα), ενώ υπήρξε και 1 αποχή (Λεβαδειακός). Η απόφαση τη δεδομένη στιγμή πλήττει άμεσα τον Παναθηναϊκό, που εξαιτίας των οικονομικών του προβλημάτων αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες δυσκολίες για αδειοδότηση.

  • Στο πλαίσιο του ΔΣ υπήρξε και κόντρα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας σεζόν, αρχής γενομένης της οποίας καταργείται η κεντρική διαχείριση, με τις μικρομεσαίες ΠΑΕ, που μένουν «ξεκρέμαστες», να κατηγορούν τους ισχυρούς (Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό) πως λειτούργησαν αποκλειστικά με γνώμονα το δικό τους συμφέρον. Θυμίζουμε ότι οι τέσσερις ισχυροί και ο Αστέρας Τρίπολης έχουν ήδη συμφωνήσει με τη «Nova».
  • Ο Αρειος Πάγος με απόφασή του απάλλαξε τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη από τις κατηγορίες περί σύστασης «εγκληματικής οργάνωσης» στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ