Τετάρτη 28 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Και επίσημα ξανά στη σέντρα

Αφού οι επιχειρηματίες του ποδοσφαίρου άνοιξαν το δρόμο στο προχτεσινό ΔΣ της Super League, ήρθε χτες και η επίσημη απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (31/3 - 1/4) αναμένεται να διεξαχθεί η 26η αγωνιστική, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το διήμερο 17 - 18 Μάρτη, πριν αποφασιστεί η αναβολή, ενώ μεσολάβησε και η προγραμματισμένη διακοπή για τους φιλικούς αγώνες της Εθνικής ομάδας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από πλευράς Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ο υφυπουργός έλαβε υπόψη «την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Super League για αποδοχή των δεσμεύσεων που είχαν ζητηθεί, σχετικά με την τροποποίηση πειθαρχικών κανόνων», προκειμένου να άρει την προηγούμενη απόφαση για διακοπή.

Από την άλλη, είναι προφανές ότι σημαντικό ρόλο στην περίφημη ομόφωνη αποδοχή των δεσμεύσεων από πλευράς επιχειρηματιών - ιδιοκτητών των ΠΑΕ έπαιξαν τα όσα διακυβεύονται για τα κέρδη τους με βάση τις τελευταίες εξελίξεις. Οι απειλές από FIFA - UEFA για αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όπως και από το συνδρομητικό κανάλι για ενεργοποίηση της ρήτρας αποζημίωσης, συν τους κινδύνους που εγκυμονεί η γενικότερη απαξίωση του «προϊόντος», αποτέλεσαν τους βασικούς άξονες ώστε τουλάχιστον να παραμεριστούν οι εσωτερικές ίντριγκες, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα.

  • Λίγο μετά την ανακοίνωση του υφυπουργού, από πλευράς Super League ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής, στο οποίο δεσπόζουν τα δύο ντέρμπι, στο Περιστέρι ανάμεσα σε Ατρόμητο και ΠΑΟΚ (Σάββατο 19.30) και στο ΟΑΚΑ ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό (Κυριακή 19.30). Ανακοινώθηκε επίσης ότι ο αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα - Απόλλωνα Σμύρνης, που εκκρεμεί για την 25η αγωνιστική, θα διεξαχθεί την Τετάρτη 4 Απρίλη.
Στη «σκιά» των εκκρεμών υποθέσεων

Την ίδια στιγμή που το πρωτάθλημα ετοιμάζεται να ξεκινήσει και πάλι, ανοιχτές παραμένουν μια σειρά αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων του ποδοσφαίρου, καμία από τις οποίες δεν ξεκαθαρίστηκε κατά τη 15ήμερη διακοπή. Ηδη εκκρεμούσαν η πρωτόδικη απόφαση για τα γεγονότα της Τούμπας στον αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ, καθώς και η προσφυγή του ΠΑΟΚ στο διαιτητικό δικαστήριο (3ος βαθμός εξέτασης) για επιστροφή των 3 βαθμών από την τιμωρία του για τα γεγονότα στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Χτες προστέθηκε νέα υπόθεση, καθώς στο διαιτητικό δικαστήριο προσέφυγε και ο Ολυμπιακός, μετά την απόρριψη της έφεσής του για επιστροφή των 3 βαθμών από την τιμωρία του για τα επεισόδια στον αγώνα με την ΑΕΚ. Παραμένει έτσι ρευστή η κατάσταση στη μάχη για τον τίτλο, ενώ παράλληλα συντηρείται η ένταση στην ήδη οξυμένη κόντρα συμφερόντων στο φετινό πρωτάθλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ