Σάββατο 31 Μάρτη 2018 - Κυριακή 1 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Επικίνδυνες εξελίξεις με την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Οι ανταγωνισμοί που συνεχώς μεγαλώνουν ανάμεσα σε ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις δεν μπορεί παρά να δημιουργούν ανησυχία στο λαό και τη νεολαία της χώρας μας. Εχουν βγει κυριολεκτικά τα μαχαίρια ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα και όλοι διεκδικούν ευνοϊκότερες θέσεις για τα μονοπώλια που εκπροσωπούν. Την πολεμική προετοιμασία τη μαρτυρούν πολλά στοιχεία από όλα τα εμπλεκόμενα στρατόπεδα. Τμήμα αυτών των προετοιμασιών είναι και οι δεσμεύσεις που συνεχώς αναλαμβάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση για λογαριασμό της αστικής τάξης διεκδικεί την αναβάθμισή της στη μοιρασιά που διεξάγεται ήδη πάνω στα συντρίμμια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Μόνο τον τελευταίο μήνα, έχουμε τις εξής εξελίξεις στη χώρα μας:

  • Διαμορφώνεται μία «μίνι Σούδα» στην καρδιά του Αιγαίο, στη Σύρο. Το λιμάνι και το ναυπηγείο του νησιού προετοιμάζονται για στρατιωτική χρήση από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
  • Οπως αποκάλυψε πρώτο το ΚΚΕ στον ελληνικό λαό, αμερικανικά drones αναμένεται να αρχίσουν να επιχειρούν από βάση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα.
  • Μέσα στο Μάρτη πραγματοποιήθηκε η πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος 2018» στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας. Συμμετείχαν μαζί με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αντίστοιχες των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Σαουδικής Αραβίας κ.ά. Η άσκηση αποτέλεσε ουσιαστικά «πρόβα πολέμου».

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε τη δημιουργία βάσης ελικοπτέρων των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, τον «εκσυγχρονισμό» της Σούδας, τη συζήτηση για τη μεταφορά πυρηνικών κεφαλών στον Αραξο ή αλλού, τις περιπολίες ΝΑΤΟικής αρμάδας στο Αιγαίο κ.ά. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ καταγράφεται ως η πρώτη κυβέρνηση μεταπολιτευτικά που προχωράει σε τέτοια αναβάθμιση των στρατιωτικών υποδομών των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ.

Το τελευταίο διάστημα, η χώρα μας μετατρέπεται σε μία μεγάλη βάση των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, σε ένα ορμητήριο πολέμων και επεμβάσεων. Το ίδιο διάστημα, η επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης κλιμακώνεται. Τι σχέση έχουν όλα τα παραπάνω με την ανάγκη που υπάρχει για την προστασία της ασφάλειας του ελληνικού λαού και των συνόρων της χώρας; Η πείρα αποδεικνύει ότι ΝΑΤΟ - ΕΕ δεν μπορούν να εγγυηθούν τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Αντίθετα, αποτελούν παράγοντες αποσταθεροποίησης, θερμών πολεμικών επεισοδίων.

Με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις εντάσσονται στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΝΑΤΟ - ΗΠΑ. Η ανησυχία που επικρατεί και μέσα στα στρατόπεδα να γίνει συζήτηση και δράση. Με επιστολές, βγαίνοντας στην αναφορά, ιδιαίτερα στα στρατόπεδα της παραμεθορίου, οι φαντάροι να διεκδικήσουν:

  • Να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ τώρα.
  • Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις που βρίσκονται στη χώρα μας.
  • Να επιστρέψουν πίσω όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί που υπηρετούν σε αποστολές των ΝΑΤΟ - ΕΕ εκτός Ελλάδας.
  • Να απελευθερωθούν και να επαναπατριστούν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.
  • Καμία αλλαγή των συνόρων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ