Σάββατο 31 Μάρτη 2018 - Κυριακή 1 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Προϋποθέσεις και στόχοι πάλης για την ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής

Η ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής είναι επιβεβλημένη και βασικές προϋποθέσεις γι' αυτό είναι:

  • Η άμεση διεύρυνση των δημόσιων δομών Ειδικής Αγωγής σε όλη την επικράτεια της χώρας και η πλήρης στελέχωσή τους με μόνιμο προσωπικό, με άμεση απορρόφηση του συνόλου των αποφοίτων των δύο αντίστοιχων πανεπιστημιακών τμημάτων που βγάζουν εκπαιδευτικούς Ειδικής Αγωγής, αλλά και με όλο το υπόλοιπο απαραίτητο προσωπικό.
  • Το κράτος να πάρει όλα τα μέτρα ώστε η Ειδική Αγωγή να παρέχεται αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους, σε όλες τις εκφάνσεις της (διάγνωση, πρώιμη παρέμβαση, εκπαίδευση, αποκατάσταση).
  • Σύσταση κεντρικού κρατικού φορέα μελέτης - έρευνας των αναγκών, των προβλημάτων, των μεθόδων και των μέσων αντιμετώπισης των διαφόρων ομάδων ΑμεΑ και παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Καταγραφή των ΑμεΑ και των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
  • Θεσμοθέτηση Κέντρων έγκυρης διεπιστημονικής διάγνωσης - αξιολόγησης, πρόληψης και έγκαιρης παρέμβασης από τη βρεφική ηλικία και συμβουλευτικής υποστήριξης.
  • Αμεση ίδρυση κέντρων ειδικής Προσχολικής Αγωγής, 12τάξιων Δημόσιων Ειδικών Σχολείων για όλες τις ομάδες παιδιών με σοβαρές αναπηρίες που δεν μπορούν να ενταχθούν καθόλου ή δεν μπορούν ακόμα να ενταχθούν στις δομές του κοινού σχολείου.
  • Ιδρυση και ενίσχυση δομών Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, στις περιπτώσεις που είναι δυνατή η ένταξη των ΑμεΑ στα κοινά σχολεία, αυτή πρέπει να εξασφαλίζεται με την ανάπτυξη των κατάλληλων παιδαγωγικών μεθόδων, υλικοτεχνικών - κτιριακών υποδομών, ειδικευμένου προσωπικού, με την οργάνωση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Τμημάτων Ενταξης, που θα καλύπτουν όλες τις μορφές μαθησιακών δυσκολιών και θα λειτουργούν σε όλα τα σχολεία, με πλήρη στελέχωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ