Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ραντεβού με την ιστορία

Μπορεί να αγωνίζονται κόντρα στη για πολλούς κορυφαία ομάδα του κόσμου (για άλλους ίσως και όλων τον εποχών) όμως στον Ολυμπιακό αντιμετωπίζουν τη σημερινή πρόκληση κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21.45 ΜΕΓΚΑ) για το Τσάμπιονς Λιγκ με συγκρατημένη αισιοδοξία. Μάλιστα, ο Τάκης Λεμονής δεν έδειξε να συμφωνεί με αυτούς που θέλουν τον Ολυμπιακό να δίνει σήμερα οριακό παιχνίδι. «Δεν παίζουμε με την πλάτη στο τοίχο, απλώς η βαθμολογία είναι τέτοια που θέλουμε τη νίκη. Σε κάθε αγώνα κρύβονται εκπλήξεις και ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθεί και αυτός ο όμιλος», επισήμανε. Ο Ελληνας τεχνικός δε θέλησε να αναφερθεί σε θέματα τακτικής, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι όλα αυτά θα φανερωθούν αύριο, ενώ επισήμανε πως το γεγονός της αναβολής του παιχνιδιού δεν παίζει σπουδαίο ρόλο, αν και αυτή τη στιγμή σε σχέση με τότε που ήταν να γίνει κανονικά έχουμε δυο τρεις τραυματισμούς. Τα στοιχεία που ζήτησε ο τεχνικός των πρωταθλητών από τους παίκτες του είναι καρδιά και μυαλό... «Ξέρουμε ότι είναι μια ομάδα που τα τελευταία τρία χρόνια είναι μέσα στις τρεις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κάποιο παίκτη ξεχωριστά σεβόμαστε αλλά δεν έχουμε το στοιχείο του φόβου. Ο Ολυμπιακός έχει παίξει με τις καλύτερες ομάδες στο ΟΑΚΑ και τα έχει καταφέρει καλά». Οσο για το αποτέλεσμα που θα επιθυμούσε στο σημερινό αγώνα: «Συνήθως πρέπει να μας ενδιαφέρει η ομάδα, αλλά πρέπει να λαμβάνεις υπόψη και τα αλλά αποτελέσματα. Μια ισοπαλία μας συμφέρει».

Στην πρόκληση που προσφέρει στους παίκτες του Ολυμπιακού ένα παιχνίδι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναφέρθηκε και ο Αλέκος Αλεξανδρής. «Είναι λίγες οι ευκαιρίες να παίξεις απέναντι σε μια τέτοια ομάδα, αλλά η αξία του αντιπάλου δίνει ερισσότερο νόημα στη νίκη».

Στην αντίπερα όχθη ο Αλεξ Φέργκιουσον χαρακτήρισε δύσκολο το παιχνίδι εξαιτίας και του ρεκόρ που έχει στο ΟΑΚΑ ο Ολυμπιακός (αήττητος στο Τσάμπιονς Λιγκ). «Για να πετύχουμε χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση 90`. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για τις δυο ομάδες και κατά τη γνώμη μου θα είναι ένα παιχνίδι χωρίς πολλά γκολ και όποιος σκοράρει πρώτος θα έχει σημαντικό πλεονέκτημα» τόνισε ο προπονητής των «μπέμπηδων». Οσον αφορά το θέμα με τον Βερόν που άργησε να γυρίσει από την Αργεντινή και έχασε την πτήση για Αθήνα ήρθε αργά χθες το βραδύ στην Ελλάδα.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Λιλ φιλοξενεί τη Λα Κορούνια.

  • Τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι: Σέλτικ - Ρόζεμπουργκ, Πόρτο - Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα - Λιον, Λεβερκούζεν - Φενερμπαχτσέ, Φέγενορντ - Μπάγερν Μονάχου, Σπάρτα Πράγας - Σπάρτακ Μόσχας.

Π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ