Τρίτη 3 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεγάλη ανταπόκριση για την ημερίδα της ΕΑΚΠ στη Θεσσαλονίκη

«Η ΕΑΚΠ, όπως έκανε πάντα, έτσι και τώρα, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να διαμορφωθούν ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του Πυροσβεστικού Σώματος, μονίμους, πενταετείς και συμβασιούχους, καθώς επίσης και για να εδραιωθούν σταθερές εργασιακές σχέσεις, χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς, για ένα ανθρώπινο και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον».

Αυτό αναφέρει σχετικό δελτίο Τύπου της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών», με αφορμή την πραγματοποίηση ημερίδας της ΕΑΚΠ στη Θεσσαλονίκη, για την υγιεινή και ασφάλεια στην Πυροσβεστική, που έγινε την περασμένη βδομάδα.

Στο δελτίο Τύπου υπογραμμίζεται πως «με το πέρας των εισηγήσεων αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος μεταξύ των εισηγητών και των παρευρισκομένων, με ερωτήσεις και τοποθετήσεις. Ηταν τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον που προκλήθηκε από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην ημερίδα, τόσο από τα στελέχη της ΕΑΚΠ, όσο κυρίως από τους δύο ειδικούς επιστήμονες, για τις συνέπειες των επαγγελματικών κινδύνων και τους παράγοντες που τους δημιουργούν, που οι εργασίες της ημερίδας διήρκησαν 3,5 ώρες.

Απαίτηση όλων των παρευρισκομένων και υπόσχεση από την πλευρά των διοργανωτών, των προσκεκλημένων φορέων και των επιστημόνων ήταν να διοργανωθεί παρόμοια ημερίδα με πιο διευρυμένο από πλευράς συμμετοχών επαγγελματικών χώρων πλαίσιο. Το γεγονός αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα των συμπερασμάτων που προέκυψαν για τους κοινούς παράγοντες που δημιουργούν τους επαγγελματικούς κινδύνους, που δεν είναι άλλοι από την προκλητική και εγκληματική αδιαφορία που επιδεικνύουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα και οι κυβερνήσεις, για την προστασία της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ