Τρίτη 3 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
«Αλμα» τίτλου για την ΑΕΚ, ανατροπές στην «ουρά»

Η νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού, που έφερε την «Ενωση» ακόμα πιο κοντά στον τίτλο, το νέο «στραβοπάτημα» του Ολυμπιακού, που αποτέλεσε προάγγελο εξελίξεων στην ομάδα, και οι ανατροπές στη μάχη για την παραμονή συνθέτουν την εικόνα της 26ης αγωνιστικής στη Super League.

Στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ νίκησε με 3-0 τον Παναθηναϊκό, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αραούχο, που πέτυχε δύο γκολ (30', 68'). Αλλο ένα σημείωσε ο Γκάλο (52'), ενώ η «Ενωση» είχε και δύο δοκάρια (Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας). Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυναμικά και βρέθηκε κοντά στο να ανοίξει το σκορ με τον Κουλιμπαλί στο 8', με την ΑΕΚ να εμφανίζεται αγχωμένη στα πρώτα 25 λεπτά. Στη συνέχεια όμως η «Ενωση» ισορρόπησε, ενώ απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα στο 34', όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ινσούα. Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός του Παναθηναϊκού έπεσε αισθητά και η ΑΕΚ έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη. Πάντως οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται για την αποβολή, θεωρώντας υπερβολική τη μία από τις δύο κίτρινες, ενώ «φωνάζουν» κατά του διαιτητή Θάνου και για άλλες δύο φάσεις: Για πέναλτι που δεν τους δόθηκε και για μη αποβολή του Βράνιες της ΑΕΚ.

Το «κουμπί» του Ατρόμητου έχει βρει για τα καλά φέτος ο ΠΑΟΚ, που επικράτησε με 0-2, έφτασε στην 4η φετινή νίκη του επί της ομάδας του Περιστερίου σε πρωτάθλημα και κύπελλο και απέκτησε προβάδισμα για την κατάληψη της 2ης θέσης. Τα γκολ για τον «Δικέφαλο του Βορρά» πέτυχαν οι Τζάλμα (36') και Κρέσπο (56'), ενώ από πλευράς Ατρόμητου υπήρξαν διαμαρτυρίες για μη καταλογισμό πέναλτι στο ξεκίνημα, σε ανατροπή του Μπρούνο.

Στη Βοιωτία, Λεβαδειακός και Ολυμπιακός έμειναν στο 1-1 και πλέον για τους «ερυθρόλευκους» δυσκολεύουν τα πράγματα ακόμα και για το στόχο της εξόδου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η νέα αποτυχία φέρνει εξελίξεις στον Ολυμπιακό, με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Β. Μαρινάκη να ανακοινώνει ότι η ομάδα στις τελευταίες αγωνιστικές θα στελεχωθεί σε μεγάλο βαθμό από παίκτες της Κ20. Παράλληλα επέβαλε πρόστιμο 400.000 ευρώ για τις ισοπαλίες με Παναθηναϊκό και Λεβαδειακό, τα λεφτά του οποίου θα δοθούν για ενίσχυση των ακαδημιών.

Στο «μέτωπο» της μάχης για την παραμονή στην κατηγορία, πολύτιμη νίκη που τον βγάζει εκτός της ζώνης του υποβιβασμού πήρε ο Απόλλων Σμύρνης επί της ΑΕΛ με 3-0, την ώρα που δυσκόλεψε περισσότερο η θέση της Κέρκυρας, μετά το εντός έδρας 0-0 απέναντι στη Λαμία.

  • Αλλα αποτελέσματα: Πανιώνιος - Ξάνθη 0-0, Αστέρας Τρίπολης - Πλατανιάς 4-0, Παναιτωλικός - ΠΑΣ Γιάννινα 1-0.
  • Η βαθμολογία: ΑΕΚ 60, ΠΑΟΚ 52, Ολυμπιακός 51, Ατρόμητος 47, Αστέρας Τρίπολης 36, Ξάνθη 36, Πανιώνιος 34, Παναιτωλικός 32, Παναθηναϊκός 32, Λεβαδειακός 31, ΠΑΣ Γιάννινα 30, ΑΕΛ 26, Λαμία 25, Απόλλων Σμύρνης 22, Κέρκυρα 21, Πλατανιάς 10.

Σημείωση: Η βαθμολογία είναι με βάση τα όσα ισχύουν αυτήν τη στιγμή στο θέμα των ποινών που έχουν επιβληθεί. ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ