Πέμπτη 5 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Παρέμβαση από απλήρωτες σχολικές καθαρίστριες

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Λουτρακίου έκανε την περασμένη Τρίτη η Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών, διεκδικώντας την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, που είναι απλήρωτες από τα Χριστούγεννα.

Στη συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, έθεσαν τα αιτήματά τους όσον αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων, αλλά και τη μονιμοποίηση των εργαζομένων που σήμερα δουλεύουν με συμβάσεις έργου. Οι συμβάσεις έργου κρατούν τις εργαζόμενες, που δουλεύουν σε συνθήκες εντατικοποίησης με μισθούς που με το ζόρι φτάνουν τα 400 ευρώ, σε μόνιμη ομηρία και τους στερούν μια σειρά από δικαιώματα (άδειες, ανθυγιεινό ένσημο, δώρα).

«Κυβέρνηση και δήμος μάς εμπαίζουν», τονίζει η Επιτροπή Αγώνα και καταγγέλλει πως η δημοτική αρχή θεωρεί υποχρέωση των εργαζομένων να καθαρίζουν τα σχολεία απλήρωτες, ενώ «ακόμη και στην αναφορά ότι μια συναδέλφισσά μας έχει κομμένο ρεύμα και πρέπει άμεσα να το επανασυνδέσει, απάντησε με κυνικότητα και αδιαφορία».

Η Επιτροπή καλεί «όλες τις συναδέλφισσες να προετοιμάσουν σε κάθε σχολείο τα επόμενα βήματά τους, να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη δουλειά με δικαιώματα» και διαβεβαιώνει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Οι εργαζόμενες έχουν στο πλευρό τους τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπάλληλων Κορινθίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ