Πέμπτη 12 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Συγκέντρωση στη Φλώρινα ενάντια στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ

Την Τρίτη 17 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία

Συγκέντρωση ενάντια στην πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ διοργανώνει το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, την Τρίτη 17 Απρίλη, στις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

Θυμίζουμε ότι άμεσα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη. Η παραπέρα ιδιωτικοποίηση προωθείται παράλληλα με τη συρρίκνωση της αξιοποίησης του λιγνίτη, όπως επιβάλλουν τα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων που επενδύουν σε ΑΠΕ και φυσικό αέριο, με γνώμονα την κερδοφορία τους.

Με ανακοίνωσή του, το ΣΕΕΕΝ σημειώνει ότι «οι εξελίξεις αυτές θα είναι τραγικές για τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής, αλλά και συνολικά για τα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά. Θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή, η όξυνση του ανταγωνισμού θα αυξήσει την πίεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Ηδη η ΔΕΗ προωθεί την υπογραφή επιχειρησιακής ΣΣΕ με μειώσεις, έκοψε τα δώρα στους οκταμηνίτες, ετοιμάζει την αξιολόγηση που στόχο έχει την τρομοκράτηση των εργαζομένων και τις μειώσεις μισθών, εξαντλεί την αυστηρότητά της με διώξεις σε εργαζόμενους που κινητοποιήθηκαν για τα δίκαια αιτήματα των χωριών τους (Αγιος Δημήτριος, Ρυάκιο) κ.ά.

Ο λαός συνολικά θα πληρώσει ακριβότερα το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ ανοίγουν μια σειρά ζητήματα, όπως η λειτουργία και η τιμή της τηλεθέρμανσης, οι μετεγκαταστάσεις οικισμών, οι αποκαταστάσεις των εδαφών, η μόλυνση του περιβάλλοντος, που λόγω του ανταγωνισμού για μεγιστοποίηση των κερδών θα λυθούν εις βάρος των εργαζομένων και του λαού».

Το ΣΕΕΕΝ αποκαλύπτει επίσης το ρόλο περιφερειακής αρχής, δημάρχων, εργοδοτικών συνδικαλιστών, που έχουν αναλάβει να προωθήσουν τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων με τις λιγότερες αντιδράσεις. «Ολοι τους, ενώ συμφωνούν με την "απελευθέρωση", την ΕΕ, την ανταγωνιστικότητα, διαφωνούν με το "μοντέλο" ιδιωτικοποίησης που θα επιλεγεί, ανάλογα με το ποια επιχειρηματικά συμφέροντα υπηρετούν», σημειώνει.

Το ΣΕΕΕΝ καλεί το λαό σε αγώνα που θα βάζει στο επίκεντρο τη δυνατότητα που υπάρχει σήμερα ο κλάδος της Ενέργειας να λειτουργεί με γνώμονα την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Να συμμετάσχει μαζικά στο συλλαλητήριο και να απαιτήσει: Ενέργεια κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα. Οχι στην πώληση μονάδων και ορυχείων. Υπογραφή ΣΣΕ για όλο το προσωπικό (μόνιμους, οκταμηνίτες, εργολαβικούς) με αυξήσεις. Κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Απαιτεί επίσης εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Καμία αλλαγή συνόρων! Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ