Κυριακή 14 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ «Ρίζο»

Οι πραγματικοί ένοχοι

Μανούσος Αεράκης, Θέρισσο Ηρακλείου Κρήτης. Το κάλεσμα του νέου πλανητάρχη Μπους, προς όλες τις ΝΑΤΟικές κυβερνήσεις, και τους συμμάχους του, του ισλαμικού κόσμου, για βοήθεια στις πολεμικές του επιχειρήσεις εναντίον του Αφγανιστάν, πάντα για την «τιμωρία» του Λάντεν και των συνεργών του, Ταλιμπάν - που και οι δυο είναι «γεννήματα» και «θρέμματα» δικά του - δεν είναι τίποτα άλλο, παρά ένα πρόσχημα για την επιβολή της παρουσίας τους στα κράτη που έχουν συμφέροντα και καταπάτηση δικαιωμάτων των λαών. Είναι γενικότερα οι προθέσεις και οι στόχοι της «νέας τάξης πραγμάτων», που αυτοί εκπροσωπούν.

Εκείνοι που πραγματικά απεχθάνονται τρομοκρατίες και πολέμους, που σέβονται τον συνάνθρωπό τους, αγωνίζονται για την ειρήνη, τη δημοκρατία, την πρόοδο, την ελεύθερη βούληση, δε σχεδιάζουν τρομοκρατικές μεθόδους και δεν πρωτοστατούν σε επιχειρήσεις πολεμικές. Επομένως, η παγκόσμια αντιειρηνική, αντιλαϊκή, κεφαλαιοκρατική άρχουσα τάξη, την αφετηρία του απάνθρωπου τρομοκρατικού χτυπήματος στην καρδιά της μητρόπολης του ιμπεριαλισμού, τη Ν. Υόρκη, αλλού πρέπει να αναζητήσει.

Οι λαοί μπροστά σ' αυτήν την παγκόσμια απειλή θα πρέπει να ξεσηκωθούν και να συσπειρωθούν γύρω από τα ειρηνικά, πρωτοποριακά πατριωτικά μέτωπα των χωρών τους, ώστε να μπορέσουν να αντισταθούν και να σώσουν τον πλανήτη Γη, που τώρα κινδυνεύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Προειδοποίηση

Αναγνώστης από τη Θεσσαλονίκη. Πέρασαν ήδη δέκα χρόνια ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ, σε διάφορες χώρες του κόσμου και τελευταία στα Βαλκάνια, όπου διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία. Δέκα χρόνια ολέθρου, δυστυχίας και ξεριζωμού, ωμών εκβιασμών και στρατιωτικών επεμβάσεων, πάντα για δικά τους συμφέροντα.

Οι ιμπεριαλιστές ιθύνοντες των ΗΠΑ εξαπατούν το λαό τους, κάνοντας «πλύση εγκεφάλου» και διοχετεύοντας ό,τι «είδηση» τους συμφέρει. Ο αμερικάνικος λαός, στην πλειονότητά του, από την άλλη πλευρά, είναι «υπερήφανος» από τις διάφορες «επιχειρήσεις», που εξαπολύουν κάθε τόσο οι πλανητάρχες, υποπλανητάρχες και ανθυποπλανητάρχες της χώρας του ενάντια σε ολόκληρους λαούς που καταστρέφουν κυριολεκτικά τα κράτη τους. Τα δε κράτη -μέλη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που είναι οι δορυφόροι τους, με πρώτη την Αγγλία, ακολουθούν πιστά, υποτασσόμενα στα δολοφονικά τους κελεύσματα. Χιλιάδες είναι τα θύματα αυτής της «πολιτικής» τους. Και όλα αυτά τα εγκλήματα ενάντια στην ανθρωπότητα, έχουν το θράσος να τα δικαιολογούν ότι γίνονται για χάρη της ...ειρήνης και της έννομης τάξης!

Ομως, η τελευταία ενέργεια εναντίον των ΗΠΑ, που είχε ως θύματα αθώους και ανυπεράσπιστους πολίτες της, που και αυτοί είναι θύματά τους, ας είναι μια προειδοποίηση στους μακελάρηδες και δολοφόνους των λαών Αμερικάνους. Πρέπει να ξέρουν οι πολεμοκάπηλοι αυτοί ότι, όταν βομβαρδίζουν τους άλλους λαούς, και οι ίδιοι δεν είναι ασφαλείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ