Παρασκευή 20 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικό Αναλόγιο «Από Κοινού» 2018

Το Θέατρο «Από Κοινού» και η Ελένη Γερασιμίδου διοργανώνουν το 1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ «Θεατρικό Αναλόγιο Από Κοινού 2018», με σκοπό την ανάδειξη και τη φιλοξενία νέων έργων και δημιουργών με διαφορετικές καλλιτεχνικές φόρμες και προβληματισμούς. Αλλωστε, βασικός στόχος του Θεάτρου είναι η προβολή και υποστήριξη παραγωγής νεοελληνικού έργου.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου που αφορούσε την κατάθεση θεατρικών έργων από νέους συγγραφείς, και την τεράστια συμμετοχή που υπήρξε, η κριτική επιτροπή (αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Μέντη, Κοραή Δαμάτη, Γιάννη Μετζικώφ, Μάνια Παπαδημητρίου, Ελένη Γερασιμίδου) επέλεξε δεκατέσσερα έργα για να παρουσιαστούν στο 1ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ. Ετσι, το θεατρόφιλο κοινό θα έχει τη δυνατότητα για δύο βδομάδες, από τις 21 Μάη έως τις 3 Ιούνη, να παρακολουθήσει στο Θέατρο «Από Κοινού» (Ευπατριδών 4 - Γκάζι) 14 άπαιχτα θεατρικά έργα νέων συγγραφέων που θα παρουσιαστούν σε μορφή αναλογίου για 2 παρουσιάσεις το κάθε έργο.

Θα παρουσιαστούν συγκεκριμένα τα έργα: «Η ταράτσα» της Ειρήνης Λουκάτου. «Ο κύριος Τίποτα» του Σίμου Πετρόπουλου, «Αθανασία» της Αλεξάνδρας Πιπλικάτση, «Ο σπόρος του πρώτου σπόρου» της Στεργιάνας Τζέγκα, «Η μπερζέρα» της Λίλιας Κυρίτση, «Η γη της Επαγγελίας» της Σμαράγδας Μητροπούλου, «Ο Σταμελένιος» του Γιώργου Μποτώνη, «CON» της Ανθής Ζαχαριάδου και του Μάριου Νικολάου, «Αλογα» της Πέλας Σουλτάτου, «Μεταξία» του Κώστα Λάκη, «Ενα δείπνο» της Κατερίνας Παπαδάκη, «Escondida - Κρυμμένη» της Ελένης Πυργιώτη, «Ο βασικός ύποπτος» του Αντώνη Καλαματιανού και «ΡΑΚΟ» του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Η συμμετοχή του κοινού θα είναι ενεργή, μιας και με την ψήφο του θα αναδείξει τα 5 πρώτα έργα με την υψηλότερη βαθμολογία που θα εκδοθούν από τις εκδόσεις «Οστρια», όπως και το έργο κοινού (βραβείο κοινού) που θα παρουσιαστεί για 4 παραστάσεις την περίοδο Σεπτέμβρη - Νοέμβρη 2018 στο Θέατρο «Από Κοινού». Η κριτική επιτροπή θα αναδείξει το καλύτερο έργο (βραβείο επιτροπής) που θα παρουσιαστεί και αυτό την περίοδο Σεπτέμβρη - Νοέμβρη 2018 στο θέατρο «Από Κοινού» και θα εκδοθεί από τις εκδόσεις «Οστρια».

Τιμές εισιτηρίων: 5 ευρώ (γενική είσοδος για κάθε παρουσίαση), 8 ευρώ (γενική είσοδος για 2 παρουσιάσεις). Ειδικό εισιτήριο για όλες τις παρουσιάσεις του Φεστιβάλ: 50 ευρώ (αντί για 70 ευρώ που αντιστοιχούν στις 14 παρουσιάσεις του Φεστιβάλ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ