Τρίτη 24 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΥΨΕΛΗΣ
Διαμαρτυρία μαζικών φορέων ενάντια στο «ναρκω-bazaar»

Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από την κινητοποίηση
«Δεν είναι ελευθερία να ψάχνεις τη φυγή, τα ναρκωτικά είναι καταστολή» και «η λύση στο αδιέξοδο δεν είναι το χασίς, μάθε ν' αγωνίζεσαι για να μπορείς να ζεις». Αυτά είναι τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην παράσταση διαμαρτυρίας μαζικών φορέων ενάντια στο «ναρκω-bazaar» που είχε στηθεί στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής. Το Παράρτημα Γκράβας - 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών), η Λαϊκή Επιτροπή 5ου - 6ου Διαμερίσματος Αθήνας, η Ενωση Γονέων και Κηδεμόνων 6ου Διαμερίσματος Αθήνας και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων - Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας διαμήνυσαν ότι «δεν θα μετατραπούν οι γειτονιές μας και οι ελεύθεροι χώροι τους σε στέκια της ναρκωκουλτούρας! Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά, όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά!» και ενημέρωναν τους περαστικούς.

Το θέμα έθεσε την περασμένη Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας τη δημοτική αρχή για την παραχώρηση του χώρου.

Να σημειωθεί ότι το ναρκω-bazaar συνδιοργανώθηκε από διάφορες Μη Κερδοσκοπικές Εταιρείες και εκθέτες με στόχο την «προώθηση των προϊόντων τους» και ήταν τόσο «αθώα» η εκδήλωση, που μπορούσαν να συμμετάσχουν και «ανήλικοι αρκεί να συνοδεύονται από ενήλικες».

«Είναι ξεκάθαρο τι ρόλο επιλέγει για τον εαυτό της και η δημοτική αρχή, που αντί να αναπτύξει συμβουλευτικούς σταθμούς, χώρους άθλησης και πολιτισμού, δίνει δημοτικούς χώρους για ναρκω-εκδηλώσεις σε εταιρείες που κοιτάζουν πώς θα αυγατίσουν τα κέρδη τους (...). Δεν πρόλαβε καλά - καλά να στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών που φαρδιά πλατιά έβαλε η κυβέρνηση στο νόμο για τη "φαρμακευτική κάνναβη" και οι διάφοροι "φορείς" όλο και πυκνώνουν τις δράσεις τους για τη νομιμοποίηση στο μυαλό του λαού και της νεολαίας της ναρκωκουλτούρας, της ανοχής απέναντι στα ναρκωτικά (...) Η διαθεσιμότητα, η προσβασιμότητα και η κοινωνική αποδοχή μιας ουσίας είναι παράγοντες που αυξάνουν τη χρήση της και αυτό ισχύει και με την κάνναβη. Οπου νομιμοποιήθηκε είτε για "θεραπευτικούς" είτε για "ψυχαγωγικούς" σκοπούς, είχαμε αύξηση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, αύξηση της εξάρτησης από κάνναβη. Δεν θα μετατραπούν οι γειτονιές μας και οι ελεύθεροι χώροι τους σε στέκια της ναρκωκουλτούρας», σημειώνουν μεταξύ άλλων οι μαζικοί φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ