Τετάρτη 25 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΗ

Από παλιότερη κινητοποίηση του ΣΕΗ
Από παλιότερη κινητοποίηση του ΣΕΗ
Ομόφωνα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, εκλέγοντας νέο πρόεδρο τον Δημήτρη Αντωνιάδη και καταμερίζοντας τις υπόλοιπες αρμοδιότητες του ΔΣ. Θυμίζουμε ότι στις πρόσφατες εκλογές πρώτη και αυτοδύναμη αναδείχτηκε η «Δημοκρατική Ενότητα Ηθοποιών» σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε ψήφους και ποσοστά. Τα αποτελέσματα των εκλογών αποδεικνύουν ότι ο κλάδος επιβράβευσε τη συνεπή και αγωνιστική δράση του ΣΕΗ. Τα τελευταία δύο χρόνια, μέσα από την ενεργό συμμετοχή των ηθοποιών στις Γενικές Συνελεύσεις, την πλατιά πληροφόρηση και ενημέρωση για όσα τους αφορούν, τις εξορμήσεις και τις συσκέψεις μέσα και έξω από τα θέατρα, τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες, τη συμπόρευση του σωματείου με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και το ταξικό εργατικό κίνημα, ο κλάδος έχει αντιληφθεί ότι το Σωματείο μπορεί και πρέπει να είναι ο οργανωτής της πάλης για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους ηθοποιούς και το θέατρο.

Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΗ σημειώνει:

«Το αποτέλεσμα των εκλογών με τη μεγάλη αύξηση συμμετοχής μάς γεμίζει αισιοδοξία αλλά και επιπρόσθετο βάρος ευθύνης. Αποτυπώνει την προσπάθεια που αναπτύχθηκε τα δύο τελευταία χρόνια σε αγωνιστική κατεύθυνση και μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Επιβεβαιώνει πως ο μόνος δρόμος της ενότητας είναι ο δρόμος του αγώνα, ο δρόμος που βαδίζει κανείς με το κεφάλι ψηλά. Απαντά στην προσπάθεια απαξίωσης του Σωματείου μας, που συμβαδίζει με την αντίληψη ότι ο συνδικαλισμός πρέπει να βάζει πλάτη στην κυβέρνηση, στο σύστημα, στους εργοδότες.

Δεσμευόμαστε ότι και αυτή τη διετία θα παλέψουμε για κάθε μάχη του κλάδου, συνεχίζοντας ακόμη πιο έντονα τον αγώνα για τη ΣΣΕ, την καλλιτεχνική παιδεία, το Ασφαλιστικό, το Συνταξιοδοτικό και καθετί που μπορεί να μας εξασφαλίσει να ζούμε αξιοπρεπώς από το επάγγελμά μας και να το αναπτύσσουμε σε κάθε επίπεδο.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ακόμα περισσότερο να στηρίξουν τους αγώνες του Σωματείου μας, με την όλο και πιο ενεργό συμμετοχή στη δράση».

Ακόμα, σε κοινή ανακοίνωση με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν μαζικά στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην Ομόνοια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ