Πέμπτη 26 Απρίλη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ, ΣΤΑ ΕΛΠΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου μίλησε σε δύο συγκεντρώσεις εργαζομένων, στο χώρο της παραγωγής και στο κτίριο της διοίκησης. Επίσης, συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης του ομίλου και του διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης.

Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην καθοριστική σημασία του ενεργειακού τομέα στην ανάπτυξη μιας χώρας και στην αναγκαιότητα να αποτελεί εργατική - λαϊκή περιουσία, στο πλαίσιο της εργατικής εξουσίας, για να υπάρξει ανάπτυξη με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων. Επίσης, αναφέρθηκε στην ένταση των ανταγωνισμών και των αντιθέσεων στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς, στην εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Κάλεσε τους εργαζόμενους σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για να μπει φραγμός στους επικίνδυνους σχεδιασμούς, για να δυναμώσει ο αγώνας για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ, τον μόνο ρεαλιστικό για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη (διυλιστήριο, κ.λπ.) απασχολούνται 550 εργαζόμενοι και επιπλέον 150 που εργάζονται για πολλά χρόνια στα ΕΛΠΕ, μέσω εργολάβων, και διεκδικούν να προσληφθούν απευθείας από την επιχείρηση.

Τα ΕΛΠΕ (το 45,5% ελέγχει ο όμιλος Λάτση μέσω της «Paneuropean Oil», το 35,5% το ΤΑΙΠΕΔ και το υπόλοιπο ανήκει σε θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές) αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους στον τομέα της Ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που έχει δραστηριότητα σε 5 χώρες και εξάγει πάνω από το 60% της παραγωγής. Το 2017 παρουσίασε ρεκόρ παραγωγής και ρεκόρ κερδοφορίας με 372 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ