Πέμπτη 3 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Σε Ηράκλειο και Καλαμάτα

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Στην κεντρική πλατεία της πόλης έγινε το Φεστιβάλ της Καλαμάτας, όπου οι μαθητές είχαν ετοιμάσει αφιέρωμα στον κομμουνιστή ήρωα Νίκο Μπελογιάννη, αλλά και βίντεο αφιερωμένο στα 50 χρόνια ζωής και δράσης της ΚΝΕ. Χαιρετισμό απηύθυνε η Ηλέκτρα Νικοπούλου, μαθήτρια και στέλεχος της ΚΝΕ, που τόνισε την ανάγκη οι μαθητές να μη μένουν αμέτοχοι σε όσα συμβαίνουν γύρω τους, και ακολούθησε μαθητική συναυλία.

Πλούσια συζήτηση, πολύμορφες δραστηριότητες και μεγάλη συμμετοχή χαρακτήρισαν το Φεστιβάλ στο Ηράκλειο Κρήτης, που άνοιξε με χαιρετισμό από την Στέλλα Κόρογλου, μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ («Καπετανάκειο») Ηρακλείου και συνεχίστηκε με συζητήσεις για όλες τις ηλικίες. Οι μαθητές των Γυμνασίων συζήτησαν και συμμετείχαν σε επιδαπέδιο παιχνίδι με τίτλο «ΗΠΑ - ΝΑΤΟ σας ξέρουμε καλά, για κέρδη και πετρέλαια σκοτώνετε παιδιά». Στο στέκι των ΕΠΑΛ παρουσιάστηκε κομμάτι από πρότζεκτ με τίτλο «Μύθοι και πραγματικότητα για τα ΕΠΑΛ» και ακολούθησε συζήτηση.

Στην κεντρική σκηνή η σχολή «Κρητική Ακαδημία» έκανε επίδειξη πολεμικών τεχνών. Ακολούθησε η κεντρική συζήτηση, όπου παρουσιάστηκαν ερωτηματολόγια, που διακινούσαν όλο το προηγούμενο διάστημα τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ στα σχολεία του Ηρακλείου, για μια σειρά ζητήματα, από την καθημερινότητά τους μέχρι τον πόλεμο κ.ά.

Το πρόγραμμα έκλεισε με μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με τίτλο «Ξέρει να σκέφτεται» εμπνευσμένο από στίχους του Μπ. Μπρεχτ και με συναυλίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ