Κυριακή 14 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Παναγιώτης Λιαμπότης
Παναγιώτης Λιαμπότης
Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον πρόωρο και άδικο θάνατο του αγωνιστή ΜΙΧΑΛΗ ΖΙΑΚΑ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Δήμου Ζίτσας Ιωαννίνων, 300.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Η συντρόφισσά του στη ζωή Παρασκευή Ζιάκα

Τα παιδιά Στάθης και Θοδωρής

Φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ από το Δήμο Ζίτσας

***

Φωτ.

Στις 18 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από τότε που χάσαμε τον ΚΩΣΤΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ, οπαδό του ΚΚΕ και ακούραστο συνδικαλιστή. Τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος της διοίκησης του Σωματείου Συνταξιούχων του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης.

Οι συνάδελφοί του δεν τον ξεχνούν.

Στη μνήμη του προσφέρω 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ροδοχωρίου.

Η γυναίκα του Βάσω Βογιατζή

* * *

Φωτ.

Στις 14 Αυγούστου 2001 «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΩΡΓΟΣ Χρήστου ΝΙΚΑΣ, οπαδός του ΚΚΕ.

Γεννήθηκε στο Λιτόχωρο το 1927 και από έφηβος συμμετείχε στους αγώνες του λαού. Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού και αγωνιζόταν για μια πραγματικά δημοκρατική κοινωνία για το λαό και τους εργαζόμενους.

Ηταν μέλος του ΔΣ του Παραρτήματος Λιτόχωρου της ΠΕΑΕΑ και του ΔΣ του Σωματείου Συνταξιούχων Λιτόχωρου.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 40.000 δρχ. στην ΚΟΒ Λιτόχωρου και 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Λιτόχωρου της ΠΕΑΕΑ.

Νίκος Τζένας
Νίκος Τζένας
Η γυναίκα του και τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από τότε που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη της αγαπημένης και αξέχαστης συντρόφισσάς μου, προσφέρω 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» και 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Συκεών.

Ο σύζυγος Κώστας Μητσόπουλος

* * *

Ο Νικόλαος Δενηγιώργης πρόσφερε στην ΚΟΒ Κάτω Τούμπας Θεσσαλονίκης 100.000 δρχ., αντί για μνημόσυνο των γονιών, των αδελφών και συγγενών του και στη μνήμη όσων έπεσαν στον αγώνα για μια ελεύθερη και σοσιαλιστική Ελλάδα.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΟΚΚΑ, προσφέρω στη Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ 20.000 δρχ. για την υλοποίηση των στόχων του.

Νικόλαος Κόκκας

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του αγαπητού μας ΒΑΣΙΛΗ ΓΑΡΓΑΛΑ, μέλους του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του, προσφέρουμε στη μνήμη του 30.000 δρχ. στη ΝΕ Λάρισας.

Η γυναίκα του Βιργινία Γαργάλα

Η αδελφή του Φανή Παπαδοπούλου

Η οικογένεια Ελληνα Φυλακτόπουλου

* * *

ΦΩΤ

Στις 3 Μάρτη 2001 πέθανε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης (ΕΑΜ - ΕΛΑΣ) και του λαϊκού κινήματος ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ, οπαδός του ΚΚΕ, από την Ακροποταμιά Αρτας, λογιστής. Από το 1995 ως το 1999 ήταν πρόεδρος των Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Αρτας και ως το τέλος της ζωής του σταθερός υπερασπιστής των ιδανικών του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του, ο γιος και η κόρη του προσφέρουν 5.000 δρχ. στον καθημερινό του σύντροφο, το «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της αγαπητής και αξέχαστης συναγωνίστριας ΘΕΑΝΩΣ ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, από τη μακρινή Νέα Υερσέη της Αμερικής προσφέρω 50 δολάρια στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Αλυσίδας.

Μιχάλης Ζιάκας
Μιχάλης Ζιάκας
Κώστας Γκιόκας

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας, παλαίμαχου κομμουνιστή, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΥ, η Καίτη Φειδάκη και η Ευανθία Αγγουράκη πρόσφεραν από 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΑΧΙΛΛΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΦΑΝΗ ΑΛΜΠΑΝΗ, ΤΑΚΗ ΑΛΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΑΚΗ ΛΕΚΚΑ, μαχητών του ΔΣΕ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΘΥΜΙΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, καθώς επίσης και στη μνήμη των ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Δημητρίου», 10.000 δρχ.

Χριστόφορος Θεοδωρόπουλος

* * *

Ο Ηλίας Δημόπουλος από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας προσφέρει στο ΚΚΕ 500 δολάρια, μέσω της ΚΟ Αθήνας, στη μνήμη των νεκρών αγωνιστών.

* * *

Οι Παν. Σταματόπουλος, Αγαθάγγελος Αργυρόπουλος, Δημ. Κουλάκας, Γιώργος Κουτσουράκης, Γιάννης Εκτορας από τη Μελβούρνη πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Αθήνας, 140 δολάρια.

* * *

Φωτ.

Στις 3 Σεπτέμβρη 2001 άφησε την τελευταία πνοή της σε κλινική της Θεσσαλονίκης, βαριά άρρωστη, η αγαπημένη εξαδέλφη μου ΔΡΟΣΩ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ. Γεννήθηκε στη Μεθώνη Πιερίας από γονείς φτωχούς αγρότες. Ηταν η τρίτη ανάμεσα σε 6 αδέρφια. Ηταν πολύ αγαπητή σε όλους μας και σε όσους τη γνώριζαν.

Στην Κατοχή οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ του χωριού της από την ίδρυσή της. Αργότερα, έγινε μέλος του ΚΚΕ. Πήρε μέρος στην Παμμακεδονική Συνδιάσκεψη της ΕΠΟΝ, που έγινε στο Καταφύγι Κοζάνης το 1943, ως αντιπρόσωπος της οργάνωσής της. Στη συνέχεια, ανέπτυξε αξιόλογη δράση ενάντια στους κατακτητές.

Μετά την Απελευθέρωση, για την αντιστασιακή δράση της, κυνηγήθηκε από τις μισαλλόδοξες κυβερνήσεις εκείνης της εποχής. Ενα βράδυ, τρομοκράτες παρακρατικοί πήγαν στο σπίτι της στο Λουδία, όπου κατοικούσε με την οικογένειά της, την έσυραν βίαια και την κακοποίησαν, παρόλο που αντιστάθηκε. Την απείλησαν δε ότι αν τους καταγγείλει θα επανέλθουν να τη σκοτώσουν. Δε φοβήθηκε, όμως, τις απειλές τους. Την άλλη μέρα, πήγε στη Θεσσαλονίκη στα γραφεία της εφημερίδας «Λαϊκή Φωνή» και ανέφερε όσα της συνέβησαν. Τότε ο αείμνηστος Νίκος Παπαπερικλής έγραψε ένα ωραίο χρονογράφημα και τη συγχάρηκε για το θάρρος της.

Θεανώ Καπογιάννη
Θεανώ Καπογιάννη
Στη μνήμη της, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Φρόσω Κωτούζα, Βέροια

* * *

Με τη συμπλήρωση 2 χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου συντρόφου μου ΚΩΣΤΑ ΚΟΣΜΑ, προσφέρω 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη» του οποίου ήταν τακτικός αναγνώστης.

Αμαλία Κοσμά

* * *

Φωτ.

Πριν από 4 χρόνια «έφυγε» από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης στην Αρκαδία - ΕΑΜ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΜΠΟΤΗΣ, μέλος του ΚΚΕ.

Μετά την Απελευθέρωση, πιάστηκε και εξορίστηκε στην Ικαρία. Το 1949 μεταφέρθηκε στο Μακρονήσι, από όπου αφέθηκε ελεύθερος το 1952.

Συνέχισε την αγωνιστική δράση του ως μέλος της διοίκησης του Σωματείου Σερβιτόρων Αθήνας και μετά το 1980 ως μέλος του Σωματείου Συνταξιούχων Επισιτιστών Αθήνας - Πειραιά.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στο ΚΚΕ 30.000 δρχ., μέσω ΚΟ Χαϊδαρίου.

Η σύζυγος και τα παιδιά του

* * *

Στη μνήμη της ΔΑΦΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ο συγχωριανός της Βασίλειος Φούλης, από την Ιερομνήμη Ιωαννίνων, προσφέρει 10.000 δρχ. για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λίτσου - ΚΟΥΛΑΞΙΔΗ γεννήθηκε στο Τσιρτσίκ του Ουζμπεκιστάν το 1953 από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες. Στα 17 χρόνια της έγινε μέλος της ΚΝΕ. Σπούδασε νηπιαγωγός. Το 1977 ήρθε στην Ελλάδα με την οικογένειά της. Διορίστηκε στο Δημόσιο νηπιαγωγείο του χωριού Αγιος Δημήτριος Αμαλιάδας.

Γιώργος Κοτρωνιάς
Γιώργος Κοτρωνιάς
Στα 15 χρόνια της σταδιοδρομίας της είχε αποσπάσει την εκτίμηση όσων τη γνώρισαν. Ηταν καλή σύζυγος και μητέρα.

«Εφυγε» από τη ζωή χτυπημένη από ανίατη αρρώστια στις 19 Σεπτέμβρη 2001.

Ο θάνατός της βύθισε σε βαθιά θλίψη το σύζυγό της, τα παιδιά της Θεόδωρο και Ηρακλή, τον αδελφό της Ιωάννη Λίτσο, όλους τους συγγενείς και φίλους.

Το μνημόσυνό της θα γίνει την Κυριακή, 28 Οκτώβρη, στις 9.30 π.μ. στην εκκλησία Αγίας Σοφίας Ταύρου.

Στη μνήμη της, προσφέρω 10.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη.

Ο σύζυγός της Νικηφόρος Κουλαξίδης

** *

Φωτ.

Στις 10 Οκτώβρη συμπληρώθηκαν 49 χρόνια από το θάνατο του αλησμόνητου συντρόφου μου και πατέρα των παιδιών μου ΓΙΑΝΝΗ (Γιάγκου) ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του προσφέρω 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εξαρχείων.

Η σύζυγός του

* * *

Φωτ.

Ενας χρόνος πέρασε από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ, την ιστορική μέρα της απελευθέρωσης της Λαμίας από τους κατακτητές, 18 Οκτώβρη 2000.

Στη μνήμη του προσφέρω 40.000 δρχ. στην ΚΟ Φθιώτιδας και 30.000 δρχ. στο Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ, του οποίου ήταν πρόεδρος για πολλά χρόνια και επίτιμος πρόεδρος ως το θάνατό του.

Χρήστος Μπόμπος
Χρήστος Μπόμπος
Μαρούλα Κάιλα - Κοτρωνιά

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 14 Οκτώβρη, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» για πάντα από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΣ ΤΖΕΝΑΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στην ΚΟΒ ΕΒΕ της ΚΟ Θεσσαλονίκης 30.000 δρχ. και 5.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη», τον καθημερινό σύντροφό του.

Τα παιδιά Γιάννης - Ντίνα

Τα εγγόνια Νίκος - Νατάσα

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση 6 χρόνων από το θάνατο του αγαπημένου μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ ως το θάνατό του, και αντί για μνημόσυνο προσφέρω 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ «Αγ. Αθανασίου (Νέα Μεσημβρία) της ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Ο γιος του Φίλιππος


Βαγγέλης Μπακόλας
Βαγγέλης Μπακόλας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ