Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Επιλογές
Μουσικό «ψηφιδωτό»

Η Ερωφίλη
Η Ερωφίλη
Σε δύο μουσικές συναντήσεις προσκαλεί το «Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν» του Δήμου Βύρωνα, στο Σπίτι της Ισιδώρας Ντάνκαν (Δικαιάρχου και Χρυσάφης 34), σήμερα και αύριο (8 μ.μ.), με ελεύθερη είσοδο. Ο Marcel Spinei (βιολοντσέλο), η Sandra Spinei (πιάνο) και η Μαρία Δούση (τραγούδι) θα ερμηνεύσουν έργα Ν. Σκαλκώτα («Τρυφερή μελωδία», «Ποταμός», «Ο Ολυμπος κι ο Κίσσαβος», «Κρητικός χορός» κ.ά.), M. Spinei και Μ. Χατζιδάκι («Ματωμένος γάμος»).

  • Εργα Μάλερ, Χάρτμαν και Στούπνερ θα παρουσιάσει η Καμεράτα, σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής, με μαέστρο τον Αλέξανδρο Μυράτ και σολίστ τον Γάλλο βιολονίστα Ωγκυστέν Ντυμαί. Την Κυριακή (11.30 π.μ.), στο ΜΜ, θα δώσει συναυλία η ορχήστρα «Εναρμόνια», με διεύθυνση Ηλία Βουδούρη. Με σολίστ τους Μικαέλα Μητροπούλου, Γιώργο Παπαδόπουλο (βιολί), Νίκολας Κίναστον (εκκλησιαστικό όργανο), θα παρουσιάσει έργα Μπαχ και Μότσαρτ.
  • Αφιερωμένες στους νέους δημιουργούς είναι οι εκδηλώσεις, σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα, στο Θεατρικό Εργαστήρι του δήμου (Κουντουριώτου 3), με ελεύθερη είσοδο. Τις δύο πρώτες μέρες 50 σπουδαστές ωδείων Ηλιούπολης θα παρουσιάσουν έργα κλασικής μουσικής, ενώ τη Δευτέρα το Κουιντέτο «Mib» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου ένα πρόγραμμα - αναφορά στα τάνγκο του Αστορ Πιατσόλα και την ποίηση του Μπόρχες.
  • Εργα μουσικής δωματίου συνθετών του 20ού αιώνα περιλαμβάνει η συναυλία του «Modus Ensemble», τη Δευτέρα (8.30 μ.μ.), στην αίθουσα «Φ. Νάκας» (Ιπποκράτους 41).
  • Τραγούδια των δίσκων της «Πάμε για το Γιάχο Βάχο» και «Στα μυστικά σου βάλε με», και τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας θα παρουσιάσει η Ερωφίλη την Τρίτη, στο «Τσάι στη Σαχάρα» (Λαοδικείας 18, Ιλίσια). Συμμετέχουν: Πέτρος Αθανασίου, Θανάσης Βασιλιάς, Δημήτρης Μαρινόπουλος, Γρηγόρης Καγκελάρης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ