Τρίτη 8 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Περιοδεία στο ΤΕΙ Κρήτης

Περιοδεία στο παράρτημα Ηρακλείου του ΤΕΙ Κρήτης έκανε την περασμένη Παρασκευή κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μ. Συντυχάκη, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ και μέλος της ΕΠ Κρήτης. Στην περιοδεία το κλιμάκιο του Κόμματος συζήτησε με διοικητικούς υπαλλήλους, μόνιμους και έκτακτους εκπαιδευτικούς.

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στην ανασφάλεια που νιώθουν, ιδιαίτερα μετά τις σημαντικές μειώσεις μισθών που έχουν υποστεί στα χρόνια της κρίσης. Ειδικά για τους ωρομίσθιους, η ανασφάλεια επεκτείνεται, καθώς δεν γνωρίζουν αν το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα έχουν δουλειά και με ποιους όρους (μισθολογικούς, ασφαλιστικούς κ.ά.), επιπλέον της μη σταθερής και με καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων τους, που τους φέρνει σε δυσχερή θέση.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, υπέγραψε μνημόνια που τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού. Αυτήν την πολιτική θέλει να συνεχίσει και μετά τον ερχόμενο Αύγουστο και την υποτιθέμενη «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια, καθώς κανένας από τους μνημονιακούς νόμους δεν θα καταργηθεί, αντιθέτως η «έξοδος» αυτή θα περιλαμβάνει όλες εκείνες τις δεσμεύσεις που έφεραν την ανασφάλεια και τη χρεοκοπία για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα τα προηγούμενα χρόνια.

Επιπλέον, ο Μ. Συντυχάκης επεσήμανε ότι το «συμμάζεμα» της Ανώτατης Εκπαίδευσης που επιχειρείται από την κυβέρνηση και η λεγόμενη «αναβάθμιση» για την οποία προσπαθεί να μας πείσει, είναι ενταγμένα στις μνημονιακές δεσμεύσεις, στο ίδιο πακέτο δηλαδή με τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση δικαιωμάτων και την εξοικονόμηση πόρων. Εξάλλου, όπως φαίνεται και από τις έως τώρα αλλαγές (π.χ. Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής), όλα τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και σπουδαστές θα είναι εδώ και σε μια ενδεχόμενη τέτοια «αναβάθμιση», η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις διδακτικού προσωπικού, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας θα παραμείνουν.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να μην σκύψουν το κεφάλι, να αντισταθούν στις αντιλαϊκές πολιτικές που ολοένα τους επιφορτίζουν με καινούρια μνημόνια, νέα αντεργατικά μέτρα, φοροληστεία και νέα χαράτσια. Να σταματήσουν την αντεργατική επίθεση σε κάθε εργασιακό, ασφαλιστικό και κοινωνικό δικαίωμα που έχει απομείνει και γενικότερα σε κάθε πλευρά της ζωής τους. Να διεκδικήσουν τους μισθούς και τα δικαιώματα εκείνα που διασφαλίζουν τις ανάγκες της οικογένειάς τους και ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της ζωής. Επίσης, δεσμεύτηκε πως το ΚΚΕ θα σταθεί δίπλα στον αγώνα τους και θα αναδείξει τα προβλήματά τους μέσα και έξω από τη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ