Τετάρτη 9 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εθνοφύλακας - χρυσαυγίτης φωτογραφίζεται με τον Π. Καμμένο

Ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε «στρατιωτικά θέματα» (kranosgr), όπως επίσης ακροδεξιά και φασιστικά ιστολόγια, προβάλλουν τελευταία και πλασάρουν συγκεκριμένο εθνοφύλακα από τη Δράμα, ο οποίος είναι χρυσαυγίτης και έχει καταδικαστεί πρωτόδικα το 2015, μαζί με άλλους δύο, για κακούργημα. Μάλιστα, το δικαστήριο έχει αναγνωρίσει και το ρατσιστικό κίνητρο. Ο συγκεκριμένος έχει φωτογραφηθεί «αλά μπρατσέτα» με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένο, αλλά και με τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Μπαντέμη, πρώην πυρηνάρχη Δράμας της Χρυσής Αυγής, που έχει πει μεταξύ άλλων ότι η Χρυσή Αυγή «πρεσβεύει τον λαϊκό εθνικισμό - εθνικοσοσιαλισμό» κι ότι ο Χίτλερ είναι «ιστορικό πρόσωπο», γιατί «εφάρμοσε ένα κομμάτι του εθνικοσοσιαλισμού έτσι όπως έπρεπε». Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 χρόνια και 10 μήνες ως επικεφαλής της επίθεσης σε βάρος δύο ομογενών γυναικών από την Αλβανία, στο Μεταξουργείο το 2011. Η υπόθεση περιλαμβάνεται στη δικογραφία της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Αυτός ο χρυσαυγίτης διαφημίζεται από τις παραπάνω ιστοσελίδες ως έφεδρος - εθνοφύλακας που εκπαιδεύεται και εξοπλίζεται με πολεμοφόδια από τον ελληνικό στρατό, «έχει συμμετάσχει με την ομάδα Δούρειος Ιππος της Δράμας καθώς και με το Τάγμα Εθνοφυλακής της περιοχής στις περισσότερες ασκήσεις που έχουν γίνει». Ανάμεσα σε αυτές και στην αποκαλούμενη Πανελλήνια Ασκηση Εφέδρων «Μακεδονομάχος 2018».

Τον διαφημίζουν επίσης ως «έφεδρο λοχίας Καταδρομών και άριστο ελεύθερο σκοπευτή», με τη φιλοχουντική εφημερίδα «Στόχος» να τον αποκαλεί «sniper έτοιμο για όλα» και να εύχεται ότι «θα τους στέλνει στον Αλλάχ από μακρυά» (sic). Αναφέρουν, τέλος, ότι έχει «τιμηθεί αρκετές φορές για την πολυετή του προσφορά», όπως δείχνουν άλλωστε και οι φωτογραφίες στις οποίες ποζάρει με κυβερνητικά στελέχη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ