Σάββατο 12 Μάη 2018 - Κυριακή 13 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Η θέση των αστυνομικών δεν είναι απέναντι στο λαό που διεκδικεί

Αποσπάσματα από την ομιλία του Ν. Καραθανασόπουλου στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ενωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ενωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Αττικής. Εκ μέρους του ΚΚΕ παραβρέθηκε και μίλησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

Ανάμεσα στα άλλα στην ομιλία του σημείωσε:

«Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Η τουρκική επιθετικότητα που εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα είναι αναπόσπαστα δεμένη με τους οξύτατους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή μας. Οι ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν με το αίμα των λαών τη Γη, υπηρετώντας τα συγκρουόμενα συμφέροντα των μονοπωλίων για τις πηγές και τους δρόμους της Ενέργειας και του εμπορίου. Το Αιγαίο, η Κύπρος, η Ανατολική Μεσόγειος και τα Βαλκάνια είναι σημεία επικίνδυνων διενέξεων, ενώ στη Μέση Ανατολή οι πόλεμοι εξακολουθούν να καταστρέφουν λαούς και να δημιουργούν νέα κύματα προσφύγων προς τη χώρα μας (...) Η συντριπτική πλειοψηφία σας είστε παιδιά λαϊκών οικογενειών που υπηρετείτε σε δύσκολες συνθήκες. Η θέση σας δεν είναι απέναντι στο λαό που διεκδικεί και αγωνίζεται για τα δικαιώματά του, που διαμαρτύρεται ενάντια στους πολέμους. Πρέπει να είναι μαζί του.

Η βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχει καταδικαστεί μαζικά από το λαό και τη νεολαία. Νομίζουμε ότι και οι Ενώσεις των αστυνομικών δεν πρέπει να μείνουν αδιάφορες. Πρέπει να καταδικαστούν αυτές οι επιθέσεις των ΜΑΤ και να καταλογιστούν ευθύνες στην κυβέρνηση. Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση καταστολής του λαού. Δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στην Αστυνομία ένας επιπλέον σούπερ κατασταλτικός μηχανισμός, όπως τα ΜΑΤ. Τα ΜΑΤ, δηλαδή, πρέπει να καταργηθούν και γενικότερα όλοι οι αστυνομικοί ποτέ, και τώρα και στο μέλλον, να μη σηκώσουν γκλομπς ενάντια στο λαό που αγωνίζεται.

Οι αστυνομικοί χρειάζεται να απομονώσουν αποφασιστικά όσους εμφανίζονται υποκριτικά ως υπερασπιστές των συμφερόντων τους, ενώ στην πραγματικότητα προσπαθούν να τους στρέφουν να χτυπάνε όσους αγωνίζονται. Είναι γνωστός ο ύπουλος ρόλος της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που σπέρνει το ρατσισμό και τον αντικομμουνισμό στην Αστυνομία και επιδιώκει να σας στρέψει ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό, με ένταση της καταστολής (...) Εχετε, λοιπόν, κάθε δικαίωμα να αναπτύξετε τους δικούς σας αγώνες για να υπερασπιστείτε τα δικαιώματά σας και να αγωνιστείτε για την επίλυση των προβλημάτων σας. Ομως, για να έχει προοπτική ο αγώνας σας, χρειάζεται να αναπτυχθεί μαζί με τους λαϊκούς αγώνες, αφού τα περισσότερα προβλήματα, είτε αφορούν την υπεράσπιση των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων είτε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, είναι κοινά με αυτά των άλλων εργαζομένων. Το συμφέρον σας είναι στο πλάι του λαού που αγωνίζεται για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών και την αποκάλυψη των κινδύνων και των συνεπειών από τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Το ΚΚΕ θα εξακολουθεί να υποστηρίζει με όλους τους τρόπους τα δικαιώματα και τα δίκαια αιτήματά σας, τόσο στη Βουλή όσο και γενικότερα. Σας καλεί όμως να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα. Κατά τη γνώμη μας ο συνδικαλισμός των αστυνομικών είναι ανάγκη να ανατρέψει τις συντεχνιακές λογικές, να αποκτήσει πιο μαχητικά και διεκδικητικά χαρακτηριστικά. Εχετε κοινά προβλήματα και βάσανα με τον υπόλοιπο λαό και η λύση τους είναι στενά δεμένη με τη λύση των λαϊκών προβλημάτων. Είναι ώριμο να προσανατολιστούν η δράση και η διεκδίκηση των αστυνομικών για την επίλυσή τους στο πλάι του αγωνιζόμενου λαού μας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να υπερασπιστείτε τα δικαιώματά σας και παράλληλα να μη βάζετε εμπόδια, με την καταστολή, στο δικαίωμα που έχει ο λαός να αγωνίζεται, ιδιαίτερα σήμερα ενάντια στον πόλεμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ