Σάββατο 13 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πυρκαγιές σε πολλές περιοχές

Σε ύφεση ήταν χτες η πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στις 8 του Οκτώβρη στη θέση Ανω Πηγάδια της περιοχής Καρυάς Ολύμπου. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης προχτές το απόγευμα τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη ο εποχικός πυροσβέστης Αθανάσιος Πολύμερος. Για τη διακομιδή του στο νοσοκομείο έσπευσε στην περιοχή ελικόπτερο που δεν κατάφερε να επέμβει λόγω του απόκρημνου της περιοχής, αλλά και της προχωρημένης ώρας. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από γιατρούς του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι και παρέμειναν κοντά του όλη τη νύχτα. Χτες το πρωί πυροσβέστες της ΕΜΑΚ μετέφεραν τον τραυματία σε σημείο όπου μπορούσε να προσεγγίσει ελικόπτερο, το οποίο τον μετέφερε σε νοσοκομείο της Λάρισας.

Η φωτιά στην περιοχή είναι σε ύφεση. Στην αντιμετώπισή της παίρνουν μέρος δύο ελικόπτερα, εφτά οχήματα με 30 υπαλλήλους, πεζοπόρο τμήμα με 46 άτομα και τμήμα της 2ης ΕΜΑΚ με 20 άνδρες. Υπό έλεγχο βρίσκονται οι μεγάλες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, προχτές το απόγευμα, σε δασική έκταση στις περιοχές Βασιλικός και Βατούδι Δήμου Κυλιομένου, στη Ζάκυνθο. Στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν 16 πυροσβεστικά οχήματα με 50 υπαλλήλους, πεζοπόρο τμήμα 18 ατόμων, τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη βρίσκονταν μέχρι χτες το βράδυ πυρκαγιά σε δασική έκταση στη θέση Ζάρακας των Μολάων Λακωνίας. Στην περιοχή επικρατούν δυνατοί άνεμοι, ενώ επεμβαίνουν 66 πυροσβέστες με 22 οχήματα, τρία αεροπλάνα, τρία ελικόπτερα και πεζοπόρο τμήμα 30 ατόμων. Η ίδια κατάσταση επικρατούσε χτες στην Κρυόβρυση Ηλείας, στο Τρίκορφο Ναυπάκτου, στη Λάγια της ανατολικής Μάνης και στη Δεσκάτη Γρεβενών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ