Σάββατο 12 Μάη 2018 - Κυριακή 13 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Σημαντική συμμετοχή στη σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης

Με ιδιαίτερα σημαντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/5 η σύσκεψη εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, καθώς στο κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» που την οργάνωσε ανταποκρίθηκαν 20 Σωματεία Εργαζομένων, καθώς και Επιτροπές Αγώνα από άλλα νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα, στη σύσκεψη συμμετείχαν με αποφάσεις τους η ΕΙΝΑΠ και τα ΔΣ των Σωματείων Εργαζομένων στα Νοσοκομεία «Αγιος Σάββας», «Ερυθρός Σταυρός», «Ελπίς», «Λαϊκό», ΨΝΑ, «Αττικό», «Σωτηρία», «Ασκληπιείο», ΚΑΤ, «Σισμανόγλειο», «Θριάσιο», Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», «Φλέμινγκ», «Δρομοκαΐτειο», «Ελενα», Οφθαλμιατρείο, Παίδων Πεντέλης, τα Σωματεία Εργαζομένων Κέντρου Βρεφών «Μητέρα», Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Πειραιά και Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ. Επίσης παρευρέθηκαν εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία ΓΟΝΚ, «Αγία Ολγα», «Αιγινήτειο», «Αν. Συγγρός» και το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης.

Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, η πετσοκομμένη κρατική χρηματοδότηση και οι συνέπειές τους στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, καθώς και η πολιτική που τις προκαλεί, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Υπογραμμίστηκε η ανάγκη να παρθούν πρωτοβουλίες για την οργάνωση της δράσης από τα ίδια τα σωματεία, ενάντια στον εκφυλισμό που επικρατεί σε μια σειρά συνδικαλιστικά όργανα, όπως και η ανάγκη να υπάρξει κοινός συντονισμός της δράσης των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία απέναντι στα οξυμένα προβλήματα.

Η πρόταση στην οποία κατέληξε η σύσκεψη, η οποία θα τεθεί σε συζήτηση στις συνεδριάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων και στις Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, είναι η Τετάρτη 23 Μάη να μετατραπεί σε παναττική μέρα δράσης για τα προβλήματα της Υγείας.

Στα Σωματεία θα τεθεί επίσης πρόταση για έμπρακτη στήριξη της κινητοποίησης των εργαζομένων στο ΨΝΑ στις 16 Μάη.

Το λόγο στη σύσκεψη πήραν εκπρόσωποι από όλα σχεδόν τα Σωματεία, αναδεικνύοντας, μεταξύ άλλων, τα οξυμένα προβλήματα που προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, την ανυπαρξία μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από τους συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ στην παραπέρα εμπορευματοποίηση του συστήματος Υγείας, που στόχο έχει να λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Σε αυτήν την βάση, κάλεσαν να δοθεί η μάχη της απεργίας στις 30 Μάη με ταξικό προσανατολισμό, με αιτήματα που βάζουν στο επίκεντρο τις ανάγκες των εργαζομένων.

Η συζήτηση ανέδειξε την ανάγκη για: Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Πάλη ενάντια στις απολύσεις και για ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων. Επέκταση των ΒΑΕ σε όλους τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία και αύξηση του αντίστοιχου επιδόματος. Να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στην αντιδραστική «αξιολόγηση» στο Δημόσιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ