Σάββατο 13 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... βιολογικά

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΥΟ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ Αμερικανούς πιστεύουν ότι οι συγκρούσεις που γίνονται αυτήν την περίοδο στο Αφγανιστάν θα οδηγήσουν σε γενίκευση των πολεμικών επιχειρήσεων και σε άλλα κράτη. Ορίστε, μέχρι και αυτοί το κατάλαβαν...

Μόνο η ελληνική κυβέρνηση επιμένει να «παπαγαλίζει» τα παραμύθια, περί παγκόσμιου αγώνα των ΗΠΑ, περί προσπαθειών καταπολέμησης της τρομοκρατίας, περί ΝΑΤΟ, που είναι ο προστάτης της δημοκρατίας και τα σχετικά.

Αυτό που δε φαίνεται να έχουν πολύ καταλάβει οι κυβερνώντες, είναι πως «τρώγοντας έρχεται η όρεξη». Κι αν ανοίξει πολύ η όρεξη των Αμερικανών, είναι γνωστό πως δεν υπάρχει χώρα που να μην κινδυνεύει να πέσει στα δόντια τους.

ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ο Μπους χτες κι έθεσε το εξής δίλημμα στο Αφγανιστάν: `Η κρατάτε τον Μπιν Λάντεν και σας βομβαρδίζουμε γιατί δε μας τον δίνετε ή μας παραδίδετε τον Μπιν Λάντεν και σας βομβαρδίζουμε για να εξαρθρώσουμε το δίκτυό του!

Πάντως, εντύπωση προκαλεί πού δυσκολεύονται οι υπηρεσίες των ΗΠΑ να βρουν όλες τις «άκρες» της «Αλ Κάιντα». Κανονικά, θα έπρεπε όχι να γνωρίζουν, αλλά να μαντεύουν τις μεθόδους της οργάνωσης. Στο κάτω - κάτω, στη ΣΙΑ δε «σπούδασαν» όλοι αυτοί στο παρελθόν;

Αλλά, σε τελική ανάλυση, το παραδέχεται εμμέσως και ο ίδιος ο Αμερικανός Πρόεδρος. Η αναζήτηση των ενόχων για το χτύπημα στην καρδιά του Μανχάταν δεν είναι πλέον ουσιαστικό ζητούμενο. Τώρα, θέλουν μια «νέα τάξη» άνευ προηγουμένου. «Απεριόριστη Νέα Τάξη», θα έλεγε κανείς.

Α, ΝΑΙ, ΨΗΦΙΖΟΥΝ αύριο οι σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ. Πληροφορίες λένε ότι οι «εκσυγχρονιστές» ζήτησαν να ελέγχονται οι φάκελοι με τα ψηφοδέλτια πριν μπουν στην κάλπη, μήπως υπάρχουν μέσα τα εξής δυο βιολογικά όπλα: α) σκόνη με βακτήριο «Ανθραξ», β) ψήφος στην εσωκομματική αντιπολίτευση.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ