Κυριακή 14 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Εφαλτήριο αντιλαϊκής επίθεσης

Ολοκληρώνει σήμερα τις εργασίες του το 6ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, με την εναρκτήρια ομιλία του, προσδιόρισε το στίγμα του συνεδρίου με ιδιαίτερη σαφήνεια. Η ενίσχυση της κυβερνητικής πολιτικής και η αναγνώριση της προσωπικής του ισχύος ήταν τα δύο ζητούμενα. Επιβεβαιώθηκε, έτσι, και η εκτίμηση ότι η επίσπευση του συνεδρίου είχε ως στόχο τη θωράκιση της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και την κατασκευή των απαραίτητων «οχυρωματικών έργων», ενόψει της νέας επίθεσης κατά των εργαζομένων, με επίκεντρο το σχέδιο για την κατεδάφιση του συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης.

Αξιοποιώντας και το κλίμα των ημερών, με τις συνεχιζόμενες αμερικανικές πολεμικές επιχειρήσεις, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα επίθεση, με στόχο, όχι μόνο την ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και το πέρασμα του συνόλου της κυβερνητικής πολιτικής. Ενας σημαντικός τομέας θα είναι και η περιστολή των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Στο πλαίσιο της «αντιτρομοκρατικής εκστρατείας», θα ξεδιπλωθεί αυτή η επίθεση, για να περιοριστούν οι αντιδράσεις των εργαζόμενων.

Οσον αφορά στις εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, στο συνέδριο καταδείχτηκε ότι αυτές θα συνεχιστούν και στο επόμενο διάστημα, με κύριο αντικείμενο τη νομή της εξουσίας και τη «διαχείριση της ήττας», στην περίπτωση που το κυβερνών κόμμα χάσει την εξουσία στις επόμενες εκλογές. Εξάλλου, το θέμα που θα απασχολήσει την επικαιρότητα τις επόμενες μέρες θα είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, τον οποίο έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, και ο συσχετισμός των εσωκομματικών δυνάμεων στο νέο κυβερνητικό σχήμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ