Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΙΑΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΙΑΣ
ΦΩΤΟ

«Εφυγε» από τη ζωή ο σύντροφός μας ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ, σε ηλικία 71 ετών. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11/5 στο χωριό του Αλαμάνο Κορινθίας.

Από τα φοιτητικά του χρόνια οργανώθηκε στο ΚΚΕ, δίνοντας καθημερινά τη μάχη για την ισχυροποίηση του Κόμματος. Σε όλη του την κομματική ζωή, στάθηκε αταλάντευτος και συνεπής, ιδιαίτερα σε δύσκολες ώρες για το Κόμμα, όπως τα χρόνια της διάσπασης '89 - '91.

Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του ως λαϊκός δικηγόρος στην περιοχή της Καλλιθέας, υποστηρίζοντας τα δικαιώματα εργατικών - λαϊκών οικογενειών και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στο λαό της συνοικίας μας. Μπροστάρης στάθηκε στη διακίνηση του «Ριζοσπάστη», αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα για τους νεολαίους κομμουνιστές.

Σύντροφέ μας, θα σε θυμόμαστε για πάντα, συνεχίζουμε αταλάντευτα.

Στη μνήμη του, η ΚΟΒ Λόφου - Σφαγείων Καλλιθέας προσφέρει στη μνήμη του το ποσό των 220 ευρώ.

***

Την Πρωτομαγιά του 1944, οι διακόσιοι κομμουνιστές που εκτελέστηκαν από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους, χάραξαν με το αίμα τους το όριο δύο διαφορετικών κόσμων: Από τη μία τον κόσμο της εκμετάλλευσης και καταπίεσης που γεννά το φασισμό και από την άλλη τον κόσμο της εργασίας, που με την εξουσία στα χέρια της εργατικής τάξης μπορεί να απολαμβάνει τον πλούτο που παράγει χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση. Εναν κόσμο που αξίζει τη μεγαλύτερη θυσία για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού μας.

Καμιά θυσία δεν πάει χαμένη. Τιμάμε τους χιλιάδες νεκρούς της εργατικής τάξης. Τιμάμε το ηρωικό ΚΚΕ, τον εμπνευστή και αιμοδότη των αγώνων που έγιναν και γίνονται. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μέχρι την τελική νίκη, για τον Σοσιαλισμό - Κομμουνισμό.

Τα μέλη της ΚΟΒ Κέντρου Μπραχαμίου και φίλοι του ΚΚΕ, τιμώντας την εκατόχρονη ηρωική πορεία του Κόμματος και προς τιμήν των διακοσίων κομμουνιστών που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944, συγκέντρωσαν και προσφέρουν στο Κόμμα μας το ποσό των 346 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ