Τρίτη 15 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρωμα παλιάς Αθήνας

Fotis Mitsis GSC

Το έργο του Π. Χορν «Το φιντανάκι» ζωντανεύει, φέρνοντας άρωμα παλιάς Αθήνας, στην αυλή του Θεάτρου «Χυτήριο» (Ιερά Οδός 44, Γκάζι, Μετρό «Κεραμικός», τηλ. 210.3412.313), κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 7.30 μ.μ., και από τον Ιούνη στις 8 μ.μ.

Μια αθηναϊκή αυλή την περίοδο του Μεσοπολέμου. Οι οικονομικές δυσχέρειες δοκιμάζουν τις αξίες και την ηθική καθημερινών ανθρώπων και φέρνουν στην επιφάνεια τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής. Ηρωες καθημερινοί, απλοί άνθρωποι, μεταφέρουν την εποχή μέσα από την ηθογραφική ματιά του συγγραφέα. Η Τούλα, το φιντανάκι, ερωτεύεται τον νεαρό Γιάγκο. Εκείνος όμως προδίδει τον έρωτά της για τα μάτια της όμορφης Εύας, μιας έμπειρης γυναίκας με γνωριμίες που εκείνος μπορεί να εκμεταλλευτεί.

Σκηνοθεσία: Ευτυχία Αργυροπούλου. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Μαρία Αντουλινάκη, Ευτυχία Αργυροπούλου, Μάνος Γερωνυμάκης, Αλίκη Ζαχαροπούλου, Παναγιώτης Καρμάτης, Κωνσταντίνος Νιάρχος, Αγγελική Παρδαλίδου. Δραματουργία: Ανοιξιά Μπουντζιούκα. Εικαστική επιμέλεια: Ελένη Σουμή. Μουσική σύνθεση: Νίκος Κουβαρδάς. Διεύθυνση φωτογραφίας: Φώτης Μήτσης. Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ