Τετάρτη 16 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Αντιμέτωποι με ελλείψεις και προβλήματα

Ζητήματα με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι σπουδαστές καταγράφονται στην επιστολή του εκπροσώπου του Συλλόγου Σπουδαστών ΑΕΝ Ασπροπύργου προς το Συμβούλιο Ναυτικής Εκπαίδευσης, με αφορμή τη συνεδρίασή του. Στην επιστολή, διατυπώνεται η διαμαρτυρία του Συλλόγου για το γεγονός ότι κλήθηκε την τελευταία στιγμή στη συνεδρίαση, χωρίς δηλαδή να υπάρχει περιθώριο για συλλογική τοποθέτηση των σπουδαστών μέσα από Γενική Συνέλευση και Διοικητικό Συμβούλιο και σε μία περίοδο εξετάσεων και των εκλογών του Συλλόγου, που πραγματοποιούνται σήμερα. Για τους παραπάνω λόγους, ο Σύλλογος ζήτησε αναβολή της συζήτησης.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή εκφράζεται η διαφωνία στην πρόταση για 1.258 εισακτέους πανελλαδικά στις ΑΕΝ, «γιατί κριτήριο έχει την κερδοφορία των εφοπλιστών και όχι τις ανάγκες των νέων που θέλουν να ακολουθήσουν το ναυτικό επάγγελμα», ενώ τονίζεται πως «είναι ευθύνη του υπουργείου να εξασφαλίσει πως κάθε σπουδαστής ή σπουδάστρια θα σπουδάσει και θα κάνει τα εκπαιδευτικά του/της ταξίδια με συγκροτημένα δικαιώματα, χωρίς εμπόδια, παίρνοντας τις ουσιαστικές γνώσεις που απαιτούνται για να κάνει το επάγγελμά του σωστά και υπεύθυνα».

Οι σπουδαστές αναφέρονται μεταξύ άλλων στις ελλείψεις που, όπως σημειώνουν, χρονίζουν πανελλαδικά στις ΑΕΝ. «Τονίζουμε ότι πολλοί σπουδαστές και σπουδάστριες δεν βρίσκουν εταιρεία να μπαρκάρουν, αναγκάζονται να δουλεύουν ταυτόχρονα με τη φοίτησή τους με συνέπεια τη δυσκολία παρακολούθησης των μαθημάτων, ή ακόμα και να εγκαταλείπουν τη φοίτηση για οικονομικούς λόγους, και το υπουργείο δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις σε καθηγητές, σε βιβλία, σε κτιριακές και εργαστηριακές υποδομές, στα απαιτούμενα αναλώσιμα και εξοπλισμό για να γίνονται τα μαθήματα, στην κάλυψη της δωρεάν μετακίνησης, σίτισης και στέγασης των σπουδαστών», σημειώνεται μεταξύ άλλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ