Τρίτη 16 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μήτσος Ανδρεάκος
Μήτσος Ανδρεάκος
Φωτ.

Ο αγωνιστής ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΟΓΙΩΡΓΟΣ, μέλος του ΚΚΕ, γεννήθηκε στο χωριό Μοναστηράκι Αιτωλοακαρνανίας. Η οικογένειά του ήταν φτωχή αγροτική. Μικρός ορφάνεψε και δούλεψε σκληρά για να επιβιώσει.

Στην Κατοχή ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης. Γι' αυτό, μετά την Απελευθέρωση, δοκίμασε τις φυλακές και τα στρατόπεδα εξορίας.

Οταν αφέθηκε ελεύθερος, δουλεύοντας ως οικοδόμος, κατάφερε να συντηρήσει την οικογένειά του.

Αφησε την τελευταία πνοή του στο Δαφνόφυτο Ιωαννίνων, όπου παραθέριζε, πιστός στα ιδανικά του κόμματός του.

Δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του και προσφέρουμε στη μνήμη του 30.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κυψέλης.

Οι σύντροφοί του από τις δύο ΚΟΒ Κυψέλης.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΜΗΤΣΟΥ ΑΝΔΡΕΑΚΟΥ, μέλους του ΚΚΕ, οι σύντροφοί του στο Παρίσι προσφέρουν στην ΚΟΒ Παρισιού 45.000 δρχ.

* * *

Στις 13 Αυγούστου 2001 άφησε την τελευταία πνοή της η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ, μέλος του ΚΚΕ, από τη Βεργίνα Βέροιας.

Μετά την Απελευθέρωση, στα χρόνια του εμφύλιου, η Δέσποινα και όλη η οικογένειά της υπέστησαν πολλές διώξεις. Η ίδια πέρασε από έκτακτο Στρατοδικείο το 1949 και για περισσότερα από 2 χρόνια ταλαιπωρήθηκε σε διάφορες φυλακές. Ο γιος της Κώστας και η κόρη της Χρυσούλα, ήταν μαχητές του ΔΣΕ. Η Χρυσούλα σκοτώθηκε το 1949 στις μάχες του Βίτσι και της απονεμήθηκε ο βαθμός του ανθυπολοχαγού του ΔΣΕ.

Στη μνήμη της Δέσποινας Χριστοδουλίδου και της κόρης της Χρυσούλας, η ΚΟΒ του Δήμου Βεργίνας προσφέρει 10.000 δρχ. στο τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ και 5.000 δρχ. στο περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης.

Για το 8ο Συνέδριο της ΚΝΕ πρόσφεραν: Η Αικατερίνη Μπλίκα 50.000 δρχ., μέσω ΟΒ Εξαρχείων. Ο Βασίλης Καρατζούνης 45.000 δρχ. Ο Νίκος Καραντηνός 10.000 δρχ. στη μνήμη της ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ