Πέμπτη 24 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο «Αρης» σε Χαλκίδα και Αμφισσα

Dimitra PSichogiou

Οι Οργανώσεις Χαλκίδας και Φωκίδας του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων του Κόμματος, καλούν την Πέμπτη 24 Μάη, στις 8.30 μ.μ., στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα (Χαϊνά 93) και την Παρασκευή 25 Μάη, στις 9 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Αμφισσας αντίστοιχα, στη θεατρική παράσταση «Αρης» της Σοφίας Αδαμίδου. Ηδη, η Κομματική Οργάνωση της Λιβαδειάς παρουσίασε την παράσταση χτες.

Το έργο βασίζεται στη ζωή και τους αγώνες ενός από τα ηγετικά πρόσωπα της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, του Αρη Βελουχιώτη, που ταυτίστηκε με τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα ενάντια στη γερμανοϊταλική κατοχή. Ηταν 16 Ιούνη του 1945, όταν ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ έφυγε από τη ζωή με το κεφάλι ψηλά, όπως έζησε. Ο Αρης, κυκλωμένος από τους διώκτες του, έξω από τη Μεσούντα, θα ανοίξει ο ίδιος την πόρτα της αιωνιότητας.

Η ιστορία του Αρη Βελουχιώτη έχει έναν ξεχωριστό τρόπο να ελκύει, να διεγείρει, να συγκινεί. Επιλέγοντας τη στράτευση με το ΚΚΕ, αναδείχθηκε σε πραγματικό λαϊκό ηγέτη. Αντιτάχθηκε στη Συμφωνία της Βάρκιζας, την οποία χαρακτήρισε λαθεμένη, γεγονός που τον οδήγησε στη διαγραφή του από το ΚΚΕ, ενώ το 2011 έγινε η επίσημη πολιτική αποκατάστασή του.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης. Στο ρόλο του Αρη ο Τάσος Σωτηράκης. Ο ηθοποιός Θοδωρής Τσουανάτος και ο μικρός Πέτρος Φλωράκης «έδωσαν» τις φωνές τους.

Σκηνικά - κοστούμια: Ομάδα «Cartel».

Μουσική: Villagers of Ioannina City (VIC). Το τραγούδι «Αρη μου», σε στίχους Αγλαΐας Κλάρα, μελοποίησε και ερμηνεύει η Ερωφίλη. Το μουσικό κομμάτι της έναρξης και του τέλους είναι του Βασίλη Καραγιάννη.

Η είσοδος θα γίνεται με προσκλήσεις που διατίθενται από τις Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καθώς και στα γραφεία του ΚΚΕ στη Χαλκίδα (Παπαναστασίου 10Α, 3ος όροφος).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ