Πέμπτη 24 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Απόσπαση ειδικοτήτων από το 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας

Από τη χθεσινή κινητοποίηση των μαθητών
Από τη χθεσινή κινητοποίηση των μαθητών
Κινητοποίηση στη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας πραγματοποίησαν, χτες, οι μαθητές του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας, διαμαρτυρόμενοι για την απόσπαση 4 ειδικοτήτων από το ΕΠΑΛ και συγκεκριμένα στους τομείς Μηχανολογίας, Εφαρμοσμένων Τεχνών, Οικονομίας και Ναυτιλίας.

Οι μαθητές ζήτησαν μια αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με την διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης, αλλά πήραν την απάντηση πως δεν ήταν εκεί, ενώ ειδοποιήθηκε και η αστυνομία για να τους απομακρύνει από το χώρο!

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου δηλώνει ότι δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων γι' αυτήν την απόφαση και κάνει λόγο για «αναίτια, δαπανηρή και ατεκμηρίωτη μετακίνηση των τομέων και ειδικοτήτων». Σημειώνει ότι η μετακίνηση σε άλλο σχολείο, σε άλλη περιοχή, συνεπάγεται μεγάλο οικονομικό κόστος, ενώ θέτει το ερώτημα στην περίπτωση που θα παραμείνουν τα εργαστήρια και θα μεταφερθούν οι ώρες των θεωρητικών μαθημάτων σε άλλη μονάδα, ποιος θα αναλάβει την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών από σχολείο σε σχολείο, που μάλιστα σε μια των περιπτώσεων απέχουν 6 χιλιόμετρα χωρίς να υπάρχει αστική συγκοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ