Σάββατο 26 Μάη 2018 - Κυριακή 27 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Τα υποβρύχια κλάσης 214

«Εξαιρετικά αθόρυβο και εξαιρετικά θανατηφόρο. Και είναι αυτό που χρειαζόμαστε στην Ανατολική Μεσόγειο ως ΝΑΤΟ, για να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον στην ανοιχτή θάλασσα».

Αυτές οι κυνικές και γεμάτες τρόμο διαπιστώσεις, για τα υποβρύχια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, είναι απόσπασμα από τη συνέντευξη του Αμερικανού διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης Συμμαχικών Δυνάμεων Νεάπολης και των Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής των ΗΠΑ, σε εφημερίδα.

Στην ίδια συνέντευξη, ο στρατιωτικός διοικητής των ΗΠΑ στην περιοχή αναφέρθηκε στην επίσκεψή του στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας και είπε: «Εκτός από τα υποβρύχια επισκέφθηκα και τη νέα τορπιλάκατο P-71, ένα πλοίο εξοπλισμένο με ένα εξαιρετικό πακέτο επιθετικών και αμυντικών όπλων, που θα πρόσθετε ιδιαίτερες δυνατότητες σε οποιαδήποτε ναυτική επιχείρηση».

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στη σπουδαιότητα και τη σημασία της βάσης της Σούδας, για τα συμφέροντα των ΗΠΑ, όχι μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην Αφρική, λέγοντας: «Η Σούδα είναι ένας κόμβος μεγάλης σημασίας. Εχει αεροδρόμιο το οποίο χρησιμοποιούμε συνέχεια, με την ευχέρεια που μας δίνουν οι συμφωνίες μας με την ελληνική κυβέρνηση, την οποία ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό». Πιο κάτω, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία της στην εμπλοκή των ΗΠΑ σε χώρες της Αφρικής, σημειώνοντας: «Αν κοιτάξουμε νότια, προς το Μαγκρέμπ (χώρες βορειοδυτικά της Αφρικής) και το Σάχελ (στεπική λωρίδα γης, νότια της ερήμου της Σαχάρας, επεκτείνεται από την ανατολική μέχρι τη δυτική Αφρική), υπάρχει ανησυχία για συγκρούσεις εκεί πέρα, ιδιαίτερα στο Σάχελ και τη Σαχάρα, οπότε προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις χώρες του Μαγκρέμπ. Αλλη μια προστιθέμενη αξία της βάσης στην Κρήτη. Πραγματικά, δεν μπορώ να σας ευχαριστήσω αρκετά που μας επιτρέπεται να τη χρησιμοποιούμε».

Ο διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σε ΝΑΤΟικές αποστολές μακριά από τα σύνορα ενάντια σε άλλους λαούς.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και οι προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δαπανάει τεράστια ποσά για οπλικά συστήματα, ενταγμένα σε ΝΑΤΟικές αποστολές, οι οποίες καμιά σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Αυτόν το σκοπό υπηρετούν και οι στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται με τη συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, με προσανατολισμό τις επεμβάσεις σε άλλες χώρες, ενάντια σε άλλους λαούς, που τίποτα δεν έχει να χωρίσει ο ελληνικός λαός.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει μεγάλες ευθύνες για τη συμμετοχή στρατευμάτων έξω από τα σύνορα, για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.

Τώρα να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός Ελλάδας.

Να κλείσουν η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στην Ελλάδα, που συμμετέχουν σε πολεμικές προετοιμασίες και επεμβάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ούτε γη ούτε νερό ούτε αέρα στους φονιάδες των λαών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ