Σάββατο 26 Μάη 2018 - Κυριακή 27 Μάη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Δεν προλαβαίνουν...

Δεν προλαβαίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να μαζεύει τα συγχαρητήρια από τους συνεταίρους της ΑμερικανοΝΑΤΟικούς, για τη μεγάλη συνεισφορά της στα δολοφονικά σχέδιά τους σε Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

Oχι όποιος κι όποιος, αλλά ο ίδιος ο «διαβολικά καλός» Ντ. Τραμπ, προ ημερών, έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα έξι κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ που έδωσαν το 2% του προϋπολογισμού τους για τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και «έκαναν αυτό που έπρεπε». Ενώ λίγες μέρες αργότερα, την Παρασκευή 18 Μάη, το Ελληνοαμερικανικό Ινστιτούτο βράβευε τις Ενοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) «για τη διαχρονική συνεισφορά τους (...) στην προαγωγή των διμερών στρατιωτικών σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ».

Μάλιστα, ο υπουργός Αμυνας, από το βήμα του 6ου Συνεδρίου Exposec - Defenseworld, όχι μόνο καμάρωνε που «στο ΝΑΤΟ, παρά τις οικονομικές θυσίες, κρατήσαμε το 2% (...) ενώ παράλληλα δεν περιορίσαμε τη συμμετοχή μας στις διεθνείς επιχειρήσεις», αλλά έλεγε και στην ψύχρα στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ότι οι θυσίες που έκαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει «έναν πολύ ισχυρό γεωπολιτικό ρόλο μέσα στις συμμαχίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΝΑΤΟ».

Η κυβέρνηση δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε συνέχεια των προηγούμενων, ματώνει το λαό και τα στελέχη των ΕΔ, βάζει το κεφάλι τους στον «τορβά» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, για να «αναβαθμίζει» η αστική τάξη της χώρας τη θέση της μέσα στις λυκοσυμμαχίες που συμμετέχει.

Με αυτόν το σκοπό γίνονται οι πανάκριβοι εξοπλισμοί, που καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά αντίθετα εξυπηρετούν τους επικίνδυνους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή για «περικύκλωση» της Ρωσίας, για τον έλεγχο ενεργειακών πηγών και διαύλων στην Ανατολική Μεσόγειο, σε αντιπαράθεση με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα κ.ο.κ.

Γι' αυτό η κυβέρνηση στέλνει πλοία και υποβρύχια του ΠΝ να συνοδεύουν αμερικανικά αεροπλανοφόρα στην Ανατ. Μεσόγειο, προχωράει σε συνεχείς συνεκπαιδεύσεις - πρόβες πολέμου με τις ΗΠΑ και άλλα κράτη - δολοφόνους όπως το Ισραήλ, στέλνει σε δεκάδες αποστολές εκτός συνόρων στρατιωτικούς, πρωτοστατεί ώστε να στήνονται «σχήματα» και συνεργασίες εμπέδωσης της ευρωατλαντικής «σταθερότητας» σε όλη την περιοχή, χώρια βέβαια από την αναβάθμιση και τα σχέδια για την ίδρυση και νέων βάσεων που έχουν μετατρέψει όλη την Ελλάδα σε βάση εφόρμησης για τους φονιάδες ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Κανένας φαντάρος, κανένα στέλεχος των ΕΔ, όπως και συνολικά ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να δεχτεί τα «συγχαρητήρια» ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, που για τους ίδιους σημαίνουν νέες θυσίες και μεγάλους κινδύνους. Να δυναμώσει ο αγώνας για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ και τις υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, απεμπλοκή από τους επικίνδυνους σχεδιασμούς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Υπάρχει λύση υπέρ του λαού (2021-01-30 00:00:00.0)
Σοβαροί κίνδυνοι για τον λαό από τις εξελίξεις στη Ν/Α Μεσόγειο (2018-09-19 00:00:00.0)
Προαναγγέλλει επέκταση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα (2018-09-06 00:00:00.0)
Γεωπολιτικές συμμαχίες που «μυρίζουν μπαρούτι» (2018-07-07 00:00:00.0)
Οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν ως μέτωπα Ανατολική Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα (2018-07-07 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση καταργεί τα ειδικά μισθολόγια (2017-05-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ