Τρίτη 5 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Στα χνάρια των μαχητών του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ

Πολύ επιτυχημένη η πεζοπορία της ΚΝΕ και του ΚΚΕ που διοργανώθηκε την Κυριακή 2/6

Μια πολύ επιτυχημένη δράση του ΚΣ της ΚΝΕ και του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιούνη στην Πελοπόννησο, με την πεζοπορία στα αντάρτικα μονοπάτια του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στον απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς Χελμό, στα σύνορα των νομών Αχαΐας και Αρκαδίας. Αποτέλεσε ένα ζωντανό μάθημα Ιστορίας που είχαν την τύχη να ζήσουν εκατοντάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ και του Κόμματος από την Αττική και την Πελοπόννησο.

Οι πέντε και πλέον ώρες που διήρκεσε η ανάβαση από τη Λίμνη της Δόξας έως το χωριό Πλανητέρο, που ήταν και Αρχηγείο του ΔΣΕ, ήταν πλούσιες σε εμπειρίες και κυρίως σε γνώση για την Ιστορία του επαναστατικού κινήματος στην Ελλάδα, τις ηρωικές σελίδες που έγραψαν πρωτοπόροι αγωνιστές του ΚΚΕ για τη λευτεριά της πατρίδας και την κοινωνική αλλαγή. Ξεχωριστή στιγμή ήταν όταν στα μισά περίπου της διαδρομής, στη θέση Ζαρέλια, έγινε στάση για να αποδοθεί φόρος τιμής σε 80 μαχητές του ΔΣΕ που έπεσαν στο σημείο «Διάσελο του κυνηγού», όπου πριν από μερικά χρόνια είχε στηθεί μνημείο για να θυμίζει τη θυσία τους. Εκεί ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σημείωσε ότι η εκδήλωση αποτελεί προσκύνημα στον αγώνα του ΔΣΕ, της ηρωικής 3ης Μεραρχίας του, και ταυτόχρονα υπόσχεση συνέχισης στον ίδιο δρόμο, για να δώσει την απάντησή της η εργατική τάξη, με τον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Νωρίτερα, στην έναρξη της πεζοπορίας, μίλησε ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ. Αναλυτικό ρεπορτάζ θα δημοσιεύσουμε αύριο Τετάρτη στο 4σέλιδο «Νεολαία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ