Τρίτη 5 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ
Κινητοποίηση για τα προβλήματα που πνίγουν εργαζόμενους και ασθενείς

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα δράσης που αποφάσισε η παγκρήτια σύσκεψη

Από τη διαμαρτυρία των εργαζομένων
Από τη διαμαρτυρία των εργαζομένων
Παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια στο Ηράκλειο της Κρήτης πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου Λασιθίου. Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο των κοινών δράσεων για την Υγεία, που αποφάσισαν σε σύσκεψη στις 23 Μάη τα σωματεία των εργαζομένων στα νοσοκομεία της Κρήτης, ενάντια στην υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση από το κράτος, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με την διοικήτρια και τον υποδιοικητή της 7ης ΥΠΕ, με τους τελευταίους να διαμηνύουν επί της ουσίας στους εργαζόμενους να ξεχάσουν τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ότι το μόνο που μπορεί να γίνει σε αυτήν τη φάση είναι η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων για ευέλικτες, ελαστικές, προσωρινού χαρακτήρα προσλήψεις στα νοσοκομεία, όπως μέσω ΕΣΠΑ, συμβασιούχους, κρατικές εργολαβίες κ.λπ.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας συμμετείχε και ο Δημήτρης Βρύσαλης, μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ (εκλεγμένος με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ) και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ. Παίρνοντας το λόγο, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Υγείας από όλες τις κυβερνήσεις αποτελεί συνειδητή επιλογή.

Οπως είπε, είναι ανάγκη να αναδειχθεί η πραγματική αιτία που συντηρεί και οξύνει τα προβλήματα και δεν είναι άλλη από την επιδίωξη να απαλλαγούν κράτος και εργοδοσία από την ευθύνη σε Ασφάλιση - Υγεία. Αυτό σημαίνει ένα ελάχιστο πακέτο παροχών από το κράτος και λειτουργία των νοσοκομείων με κριτήριο το «κόστος - όφελος». «Σε αυτό το σχέδιο συμβάλλει καθημερινά και παίρνει άριστα και η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες. Τα προβλήματα δεν εμφανίστηκαν λόγω κακών χειρισμών ή καθυστερήσεων, δεν οξύνονται εξαιτίας της όποιας ιδιομορφίας γεωγραφικής υπάρχει», σημείωσε ο Δ. Βρύσαλης.

Χαιρετιστήρια δήλωση συμπαράστασης στον αγώνα τους απέστειλε εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής του Κόμματος Μανώλης Συντυχάκης.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού για την Πέμπτη 7 Ιούνη, μέρα δράσης στα νοσοκομεία της Κρήτης, με αυτοτελές πρόγραμμα δράσης εκείνη τη μέρα ανά νοσοκομείο. Συνεχίζουν στις 14 Ιούνη, με την παγκρήτια συγκέντρωση στην 7η ΥΠΕ στο Ηράκλειο και στις 29 Ιούνη, με συγκέντρωση - συναυλία στο Ηράκλειο, για τη διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας - Πρόνοιας με κρατική χρηματοδότηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ