Πέμπτη 7 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΦΑΪΝΑΛ 8
Στα ... βαθιά ψάχνει τρόπαιο ο Ολυμπιακός

Με στόχο να επαναλάβει την επιτυχία του 2002 και να κατακτήσει ξανά την κορυφή στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός από σήμερα... βουτάει στα βαθιά συμμετέχοντας στο Φάιναλ 8 του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών, που διεξάγεται στη Γένοβα. Πρώτο εμπόδιο για τους «ερυθρόλευκους» αποτελεί η γερμανική Σπαντάου (17.00, ΕΡΤ2), την οποία θα αντιμετωπίσουν για τα προημιτελικά με στόχο την πρόκριση στους αυριανούς ημιτελικούς. Εχοντας πρόσφατα στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας αλλά και με τον αέρα που του δίνει η αξιοσημείωτη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία στον προκριματικό όμιλο, όπου κατέλαβε την πρώτη θέση, οι φιλοδοξίες του Ολυμπιακού παραμένουν υψηλές και στη διοργάνωση της Γένοβας. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο που η ελληνική ομάδα θεωρείται μία εκ των δύο βασικών φαβορί για το τρόπαιο (μαζί με την ισχυρή και οικοδέσποινα των αγώνων Προ Ρέκο). Σύμφωνα με τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Θοδωρή Βλάχο, στόχος της ομάδας είναι να φθάσει στην τελική φάση και να διεκδικήσει τη διάκριση που της αναλογεί. Οπως τόνισε, σε τέτοιου είδους παιχνίδια εκείνο που μετράει είναι η ομάδα να ξεπεράσει τον εαυτό της και να δείξει απόλυτα συγκεντρωμένη προκειμένου οι ελπίδες για επίτευξη του στόχου να ευοδωθούν. Μιλώντας για τη σημερινή πρώτη αντίπαλο των «ερυθρολεύκων» ο Ελληνας τεχνικός θεωρεί καλή συγκυρία το ότι η ομάδα απέφυγε κάποια κόντρα με τις δύο ουγγρικές Εγκερ και Ζολνόκι, εντούτοις επισήμανε την ιδιαίτερη προσοχή που χρειάζεται η γερμανική ομάδα. Οπως είπε, τα τελευταία χρόνια με την προσθήκη αξιόλογων ξένων το γερμανικό πόλο έχει ανέβει επίπεδο και η Σπαντάου είναι μια απόδειξη γι' αυτό. Ωστόσο ανέφερε πως ο καλός Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και μπορεί να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά.

Η Σπαντάου

Αν και στη φετινή τελική φάση η Σπαντάου έχει το ρόλο του αουτσάιντερ σε σχέση με τις υπόλοιπες 7 ομάδες, εντούτοις αυτό δεν την κάνει λιγότερο ικανή για ζημιές. Η γερμανική ομάδα θεωρείται ο καλύτερος εκπρόσωπος του γερμανικού πόλο, έχοντας μάλιστα κατακτήσει το τρόπαιο 4 φορές, με τελευταία στη διοργάνωση του 2016. Στον προκριματικό όμιλο έδειξε να έχει διακυμάνσεις στην αγωνιστική της εικόνα, ωστόσο κατάφερε να καταλάβει την τελευταία προνομιούχο θέση και να προκριθεί ως 4η.

  • Τα άλλα ζευγάρια: Εγκερ - Μπαρτσελονέτα (18.30), Γιουνγκ - Ζολνόκι (20.00), Προ Ρέκο - Μπρέσια (21.30).
  • Σε περίπτωση πρόκρισης ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό της Παρασκευής τον νικητή του ζευγαριού Εγκερ - Μπαρτσελονέτα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ