Σάββατο 9 Ιούνη 2018 - Κυριακή 10 Ιούνη 2018 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ
Η ΖΩΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Αυτές τις μέρες, στα στρατόπεδα, αυτό που «καίει» τους φαντάρους είναι οι καλοκαιρινές και φοιτητικές άδειες. Το κόστος της άδειας όμως είναι τεράστιο πρόβλημα, αφού είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν οι ίδιοι τα πανάκριβα εισιτήρια. Τα τουριστικά θαύματα και τα ετήσια ρεκόρ μεγαλοξενοδόχων και πρωθυπουργού δεν έχουν χώρο για τους φαντάρους. Με τα 8,62 ευρώ που παίρνει ο φαντάρος το μήνα, με τη φορολογική αρπαγή των οικονομικών των οικογενειών τους, με τα πανάκριβα εισιτήρια των εφοπλιστών και με τους μισθούς 400 και 500 ευρώ, έχουν μετατρέψει τις διακοπές σε πολυτέλεια για λίγους.

Η ζωή μέσα στις μονάδες δεν είναι ξεκομμένη από τις επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας. Οι ναύτες, οι στρατιώτες και οι σμηνίτες ανησυχούν, συζητάνε, προβληματίζονται για τα σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους, μαζί και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, βήμα - βήμα συγκεντρώνουν όπλα, χτίζουν βάσεις, κάνουν συμμαχίες με άλλα καπιταλιστικά κράτη, στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία και την Κίνα. Σε αυτό το περιβάλλον, βιάζονται να βάλουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Μετατρέπουν την Ελλάδα σε γιγαντιαίο αμερικανικό φυλάκιο πρώτη γραμμής. Κάνουν κοινές ασκήσεις με το κράτος - δολοφόνο, το Ισραήλ, στέλνουν πλοία του στόλου εκτός συνόρων.

Οι φαντάροι είναι στην πρώτη γραμμή. Τους αφορά κάθε κίνηση στην πολεμική σκακιέρα των ιμπεριαλιστών. Τους αφορά γιατί πρέπει να εναντιωθούν στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Τους αφορά γιατί θα μείνουν στην πρώτη γραμμή.

Στην εφημερίδα μας έφτασαν επιστολές διαμαρτυρίας από μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων:

Φαντάροι από στρατόπεδα της Λήμνου

«Το ισραηλινό κράτος, με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, πνίγει στο αίμα τον Παλαιστινιακό λαό.

Καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, στα εδάφη του Παλαιστινιακού λαού, με θύματα δεκάδες διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων ακόμη και μωρά παιδιά.

Καταδικάζουμε τη στάση της κυβέρνησης των ΗΠΑ, οι οποίες αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και μετέφεραν την πρεσβεία τους εκεί. Με αυτή τους την κίνηση προσπαθούν να θάψουν τις διεθνείς συνθήκες και αποφάσεις που αναγνωρίζουν την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους, δίνοντας αέρα στα πανιά στην επιθετικότητα των κατοχικών δυνάμεων του Ισραήλ.

Είναι απαράδεκτο η σημερινή κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ) να μην καταδικάζει αυτήν τη σφαγή και να ακολουθεί τη λογική των ίσων αποστάσεων, εξισώνοντας τους δολοφόνους με τα θύματα. Φυσικά οι κοινές ασκήσεις στη Μεσόγειο με τις δυνάμεις του Ισραήλ δείχνουν ποιοι είναι τελικά "οι σύμμαχοι" της δήθεν "αριστερής" κυβέρνησης. Είναι οι Ισραηλινοί που δεν διστάζουν να σφαγιάσουν άοπλους για τα συμφέροντα μιας χούφτας μονοπωλίων. Αυτοί δεν είναι φίλοι μας. Αυτές οι συμμαχίες παίζουν κορώνα - γράμματα τη ζωή του λαού μας, τη ζωή μας. Για τα συμφέροντα του κεφαλαίου η κυβέρνηση δίνει εδάφη της χώρας μας για ξένες βάσεις που σπέρνουν το θάνατο. Δίνουν δισεκατομμύρια για εξοπλισμούς που εξυπηρετούν μόνο ΝΑΤΟικούς στόχους και την ασφάλεια των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας και των συμμάχων τους. Λένε ψέματα ότι αξιοποιούνται για τις ανάγκες άμυνας της χώρας.

Να μην τους περάσει.

Απαιτούμε:

Κανένας φαντάρος να μην συμμετέχει σε κοινές ασκήσεις με δολοφόνους, με τις ισραηλινές δυνάμεις.

Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας σε οποιαδήποτε ΝΑΤΟική άσκηση.

Ο αγώνας ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς κόντρα σε ντόπια και ξένα μονοπώλια είναι ο δρόμος που μπορεί να εξασφαλίσει την ειρήνη των λαών στην περιοχή. Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό που δοκιμάζεται».

Ναύτες από το στόλο

«Ναύτες που υπηρετούμε τη θητεία μας σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, καταδικάζουμε τη συμμετοχή της χώρας μας στα σχέδια πολεμικής προετοιμασίας του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ - Ισραήλ. Εχει ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που στέλνει πλοία του στόλου εκτός συνόρων. Εχει ευθύνη και η αντιπολίτευση ΝΔ - ΚΙΝΑΛ, που στηρίζουν την κυβέρνηση για νέες παραχωρήσεις στις ΗΠΑ και για νέους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού δεν πάνε για κρουαζιέρα στην Ανατολική και την Κεντρική Μεσόγειο, στο Λιβυκό Πέλαγος και τη Μαύρη Θάλασσα. Εχουν ευθύνη οι κυβερνήσεις, η σημερινή και οι προηγούμενες, αν άλλοι λαοί ταυτίζουν την ελληνική σημαία που κυματίζει στα πλοία μας με τις ματωμένες σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Οι ανακοινώσεις διοικήσεων για άσκηση εξωτερικής πολιτικής με τις συμμετοχές σε ΝΑΤΟικές αποστολές μόνο ανατριχίλα προκαλούν σε όποιον αντιλαμβάνεται το μέλλον που μας επιφυλάσσουν τέτοιες αντιλήψεις.

Ο ελληνικός στόλος δεν έχει καμιά δουλειά έξω από την Ελλάδα. Οπως δεν έχουν και καμιά δουλειά στις ελληνικές θάλασσες η ΝΑΤΟική Αρμάδα, η Frontex και ο 6ος αμερικανικός Στόλος. Την ίδια ώρα που η τουρκική αστική τάξη ξεκαθαρίζει τα σχέδιά της για αλλαγή συνόρων και στο Αιγαίο, τα πλοία μας και το προσωπικό καταπονείται σε ξένες θάλασσες, για ξένα συμφέροντα, με ξένες σημαίες.

Να σταματήσει κάθε συνεκπαίδευση με το κράτος - δολοφόνο, το Ισραήλ.

Να σταματήσει η ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο της Συρίας.

Εξοδος από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά πλοία από το εξωτερικό.

Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα».

Φαντάροι από μονάδες της Αττικής

«Στρατιώτες που υπηρετούμε τη θητεία μας σε στρατόπεδα της Αττικής, καταγγέλλουμε τη συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στα εγκληματικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή μας, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

  • Με τη μετατροπή της χώρας σε απέραντη βάση - ορμητήριο των ΗΠΑ.
  • Με τη συνεκπαίδευση με τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ.
  • Με συμμετοχή στις ΝΑΤΟικές ασκήσεις - πρόβες πολέμου.
  • Με την παρουσία της ΝΑΤΟικής αρμάδας και της ευρωπαϊκής FRONTEX στο Αιγαίο.

Αυτή η κυβέρνηση, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων, μας φέρνει όλο και πιο κοντά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που ετοιμάζουν τα ΝΑΤΟικά επιτελεία.

Απαιτούμε:

  • Να επιστρέψουν όλοι οι Ελληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.
  • Να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα.
  • Εξοδος της χώρας από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ