Πέμπτη 7 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΚΑΡΙΑ
Εμπρακτη ταξική αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

Δείχνοντας έμπρακτα την ταξική τους αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, σωματεία και φορείς της Ικαρίας (Ενωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας, εργαζόμενοι και αιρετοί στο δήμο, εκπαιδευτικοί κ.ά.) πρόσφεραν στους 48 μετανάστες (ανάμεσά τους και αρκετά παιδιά) που έφτασαν στην Ικαρία το μεσημέρι της Δευτέρας φαγητό, νερά, είδη πρώτης ανάγκης καθώς και διαμονή σε κτίριο ιδιοκτησίας του δήμου στον Αγιο Κήρυκο. Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν το πρωί της Τρίτης με πλωτό σκάφος του Λιμενικού στο ΚΥΤ Σάμου, όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι, στοιβαγμένοι και υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης χιλιάδες άλλοι.

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Ικαρίας - Φούρνων του ΚΚΕ αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:

«Το ΚΚΕ, που σταθερά παλεύει ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό πόλεμο και κάθε ιμπεριαλιστική συμμαχία, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, καλεί τον ελληνικό λαό, τους πρόσφυγες και μετανάστες να παλέψουν ενωμένα και οργανωμένα: Ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρας σε αυτούς. Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια. "Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών". Καμία ανοχή στον εθνικισμό και το ρατσισμό. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες. Απεγκλωβισμός των προσφύγων και διεκδίκηση του δικαιώματός τους να πάνε στις χώρες που θέλουν, κόντρα στις συμφωνίες και τους κανονισμούς της ΕΕ. Αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους, όσο καιρό παραμείνουν στην Ελλάδα, μακριά από μηχανισμούς στημένους και χρηματοδοτούμενους από τους ίδιους τους θύτες τους, όπως είναι οι ΜΚΟ.

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα και τους λαϊκούς φορείς να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα των πολέμων, την πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ