Σάββατο 29 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μονόδρομος η ψήφος στο ΚΚΕ

Στους Νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων περιόδευσε ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Κάλεσμα αντίστασης και αντεπίθεσης στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, με «όπλα» τους αγώνες και την ψήφο στο ΚΚΕ, απηύθυνε στους αγρότες της Θεσσαλίας ο Σπύρος Στριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά την περιοδεία του χτες και την Πέμπτη στην Καρδίτσα και στα Τρίκαλα. Στα πλαίσια της περιοδείας του στους δύο νομούς ο Σπύρος Στριφτάρης επισκέφθηκε τα χωριά Ζάρκο, Αρδάνη, Ρίζωμα στα Τρίκαλα και Καλλιφώνι και Σέκλιζα στην Καρδίτσα, όπου είχε την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με τους αγρότες και να συζητήσει μαζί τους για τη δραματική κατάσταση που βιώνουν εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Μέσα από τις συζητήσεις οι αγρότες εξέφρασαν τη διάθεσή τους να εντείνουν τους αγώνες τους, γιατί ξέρουν ότι μόνο έτσι θ' ανατρέψουν την εφαρμοζόμενη πολιτική που τους ξεκληρίζει από τα χωράφια τους. Ξέρουν επίσης ότι συμπαραστάτη σ' αυτό τον δίκαιο αγώνα είχαν και θα έχουν το ΚΚΕ, καθώς βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους και αποκαλύπτει τον αντιαγροτικό χαρακτήρα της πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Στις ομιλίες του στα κατάμεστα από αγρότες καφενεία των χωριών, ο Σπύρος Στριφτάρης κατήγγειλε την επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατά του αγροτικού κόσμου, επισημαίνοντας ότι προσβάλλει τη νοημοσύνη του. «Πέρσι - συνέχισε - θριαμβολογούσε για τη δήθεν ρύθμιση των χρεών, φέτος θριαμβολογεί γιατί στη ρύθμιση για τα πανωτόκια περιλαμβάνονται και οι αγρότες. Πέρσι ενέπαιζε τους αγρότες της Θεσσαλίας ότι είναι μεγαλοτσιφλικάδες και ότι δήθεν παλεύουν για τα συμφέροντα των μεγάλων αγροτών και φέτος λέει ότι θα προστατεύσει δήθεν τους βαμβακοπαραγωγούς, εξαγγέλλοντας τα μέτρα του περιορισμού της βαμβακοκαλλιέργειας, που αν γίνουν κυβερνητική απόφαση θα αποτελέσουν την ταφόπλακα για τους μικρούς καλλιεργητές.

Ο Σπύρος Στριφτάρης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν τολμά να πει την αλήθεια, γιατί ξέρει ότι έκανε μια υποχώρηση στην ΕΕ, με την αύξηση του προστίμου συνυπευθυνότητας που πληρώνουν οι βαμβακοπαραγωγοί κατά 20% και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι θα μειώσει τα στρέμματα για να μειωθεί η συνυπευθυνότητα, αφήνοντας στο "φλου" πως οι μικροί παραγωγοί δε θα πληρώνουν συνυπευθυνότητα. Αυτό, πρόσθεσε, είναι μεγάλο ψέμα και πως κι αυτοί θα πληρώνουν συνυπευθυνότητα.

Ο Σπύρος Στριφτάρης επισήμανε ότι στόχος αυτών των μέτρων αλλά και γενικότερα της αντιαγροτικής πολιτικής είναι το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών τονίζοντας ότι μ' αυτή την πολιτική συμφωνεί και η ΝΔ.

Ο Σπύρος Στριφτάρης τόνισε ότι μονόδρομος για τους αγρότες και τ' άλλα λαϊκά στρώματα είναι να εντείνουν τους αγώνες τους για την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής και να ψηφίσουν μαζικά το ΚΚΕ στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν».

Η συνέντευξη Τύπου

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Καρδίτσα ο Σπύρος Στριφτάρης, αναφέρθηκε στο κλίμα της εκλογολογίας, επισημαίνοντας ότι αυτό καλλιεργείται με ευθύνη της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στοχεύοντας στη δημιουργία ψευδεπίγραφων αντιθέσεων των δύο μεγάλων κομμάτων, ενόψει των εκλογών και στον εγκλωβισμό ενός μέρους των ψηφοφόρων, ώστε να μη θιγούν τα πραγματικά προβλήματα που θα δημιουργηθούν μετά τις εκλογές, τα οποία θα οξυνθούν και θα χειροτερέψουν την κατάσταση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Οσον αφορά στ' άλλα μικρότερα κόμματα, τόνισε, ότι ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού για να κάνουν κυβερνήσεις συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, προσφέροντας βοήθεια στα δύο μεγάλα κόμματα για να μην απεγκλωβιστεί ο κόσμος.

Ο Σπύρος Στριφτάρης υπογράμμισε ότι οι λύσεις που προτείνει το ΚΚΕ μπορούν ν' ανακουφίσουν σήμερα και ν' ανοίξουν διέξοδο αύριο. Για τα προβλήματα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, επισήμανε, ταυτόχρονα, ότι όπως η κυβέρνηση, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες έχουν κάνει ένα μαύρο μέτωπο εναντίον του λαού, θέλοντας να παρουσιάσουν τα δικά τους συμφέροντα ως εθνικά, έτσι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να συγκροτήσουν το δικό τους μέτωπο ενάντια σ' αυτή την πολιτική και να στηρίξουν το ΚΚΕ, τη δύναμη που τα «δίνει όλα» για να «στηθεί» αυτό το μέτωπο.

Χτες το πρωί ο Σπύρος Στριφτάρης συναντήθηκε με τον νομάρχη Καρδίτσας Βασίλη Αναγνωστόπουλο, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα των αγροτών και γενικότερα του νομού που κάθε χρόνο γίνεται και φτωχότερος. Ο νομάρχης Καρδίτσας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτική της κυβέρνησης που αφαιρεί συνεχώς αρμοδιότητες από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, μετατρέποντας όπως είπε χαρακτηριστικά, όσους εκπροσώπους της αγωνίζονται και διεκδικούν σε φασουλήδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ