Σάββατο 9 Ιούνη 2018 - Κυριακή 10 Ιούνη 2018 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Επίδειξη δύναμης του ρωσικού οπλοστασίου

Τα μέτρα ασφαλείας που θυμίζουν πολεμική επιχείρηση αποτελούν μια ευκαιρία επίδειξης του ρωσικού οπλοστασίου

Associated Press

Τα μέτρα ασφαλείας που θυμίζουν πολεμική επιχείρηση αποτελούν μια ευκαιρία επίδειξης του ρωσικού οπλοστασίου
Οι εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο γύρω από τη διοργάνωση δεν έχουν μείνει ανεκμετάλλευτες από τη ρωσική αστική τάξη σε επίπεδο εσωτερικής χρήσης και επικοινωνιακής εκμετάλλευσης, για τη δική της επίδειξη δύναμης σε καίριους τομείς.

Tο Μουντιάλ και γενικά οι εξελίξεις γύρω από τον ρωσικό αθλητισμό (με τον αποκλεισμό των Ρώσων αθλητών από τις διεθνείς διοργανώσεις στίβου με αφορμή το σκάνδαλο ντόπινγκ) ήταν από τα βασικά θέματα στην ατζέντα της προεκλογικής εκστρατείας του Βλαντιμίρ Πούτιν. Για πολλούς μάλιστα δεν ήταν τυχαία η επιλογή να διεξαχθεί η κλήρωση της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης στο Κρεμλίνο, ενέργεια που εκτιμήθηκε εντός και εκτός Ρωσίας ότι ενίσχυσε την πολιτική χροιά της διοργάνωσης.

Παράλληλα, όπως συνέβη και με τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι το 2014, με αφορμή το ζήτημα της ασφάλειας η διοργάνωση του Μουντιάλ αναμένεται να αξιοποιηθεί για την προβολή των πλέον εξελιγμένων οπλικών συστημάτων της Ρωσίας. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που η όξυνση των ανταγωνισμών σε παγκόσμιο επίπεδο έχει δώσει νέα «πνοή» στην αγορά ή την ανανέωση οπλοστασίων από μια σειρά χώρες.

Τελευταίας τεχνολογίας ραντάρ, τανκ - ρομπότ, αντιαεροπορικά όπλα, σύγχρονα ολοκληρωμένα οπλικά συστήματα, αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν πίσω από τη «βιτρίνα» των αγώνων, με σκοπό την αντιμετώπιση της οποιασδήποτε «απειλής» για τη διοργάνωση, την ομαλή διεξαγωγή της και την αποφυγή ή αντιμετώπιση επεισοδίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ