Σάββατο 9 Ιούνη 2018 - Κυριακή 10 Ιούνη 2018 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ
Εκδήλωση για το ΧΥΤ«Υ» και τις θέσεις του ΚΚΕ

Η ΚΟΒ Νέας Μάκρης - Μαραθώνα Αττικής του ΚΚΕ διοργανώνει το Σάββατο 9 Ιούνη, στις 8 μ.μ., εκδήλωση στο Γραμματικό (κεντρική πλατεία), με θέμα «Οι εξελίξεις με το ΧΥΤ"Υ" Γραμματικού και η θέση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Γιάννης Γκιόκας, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.

Για τις εξελίξεις σε σχέση με το ΧΥΤ«Υ» Γραμματικού, η Τομεακή Οργάνωση Μεσογείων και Λαυρεωτικής του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα:

«Το τελευταίο διάστημα, επισπεύδεται η όλη διαδικασία για την ολοκλήρωση των εργασιών και τη σε σύντομο χρονικό διάστημα πιλοτική λειτουργία του ΧΥΤ"Υ" Γραμματικού.

(...) Το ΚΚΕ στήριξε σε όλα τα επίπεδα τις δίκαιες κινητοποιήσεις των κατοίκων, προβάλλοντας και νεότερα στοιχεία για το περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα και τους αυτουργούς του. Στήριξη που έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς από παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που πραγματοποίησε διαχρονικά το ΚΚΕ μέσω της Κομματικής του Οργάνωσης και των εκλεγμένων του στο δήμο, την Περιφέρεια, τη Βουλή και την Ευρωβουλή, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά ότι ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή απέναντι και σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή.

(...) Εχει συγκεκριμένη ευθύνη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και η διοίκηση της Περιφέρειας και οι διάφοροι δημοτικοί άρχοντες. Εχουν ευθύνη γιατί είναι αυτοί που μπαίνουν μπροστά ή συμμετέχουν με τη συνειδητή απραξία τους και τις αποπροσανατολιστικές κορόνες τους στο να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το "έργο", είναι συνεχιστές τόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όσο και της προηγούμενης διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής.

(...) Χρειάζεται να είναι ξεκάθαρο ότι ο μόνος τρόπος για να μπει φρένο, για να εμποδιστεί η μελλοντική λειτουργία του ΧΥΤΑ είναι η συνέχιση του αγώνα των κατοίκων της περιοχής, η συνέχιση των κινητοποιήσεων. Δεν θα υπάρξει λύση υπέρ των λαϊκών αναγκών αν το ζήτημα παραπεμφθεί και πάλι στα δικαστήρια ή ανατεθεί στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως θέλουν η δημοτική αρχή και μία σειρά δημοτικές παρατάξεις. Η λύση βρίσκεται μόνο στη συνέχιση του αγώνα, που πρέπει να δυναμώσει, να μαζικοποιηθεί και να συνδεθεί με το οργανωμένο ταξικό κίνημα, τα εργατικά συνδικάτα και σωματεία. Να στοχεύσει καλύτερα τον ένοχο και την αιτία, το εκμεταλλευτικό σύστημα που ψηφίζει νόμους, σχεδιάζει "ανάπτυξη" και προτάσσει έργα με καθοριστικό κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση του ΧΥΤΑ Γραμματικού.

Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ θα είναι μπροστάρης, θα συνεχίσει να συμβάλλει με κάθε τρόπο και να διεκδικεί:

Να σταματήσουν ΤΩΡΑ τα όποια έργα απόμειναν στον ΧΥΤ"Υ" Γραμματικού.

Να αξιοποιηθεί ο χώρος των εγκαταστάσεων και τα συνοδά έργα για να καλυφθούν ανάγκες άθλησης και ψυχαγωγίας / πολιτισμού των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Να κλείσει άμεσα και οριστικά ο ΧΥΤΑ Φυλής, με ευθύνη της κυβέρνησης να βρεθούν ΤΩΡΑ κατάλληλοι χώροι, χωρίς να αποκλείεται η αναζήτησή τους, στο πλαίσιο μιας διαπεριφερειακής συνεργασίας, και σε εκτός Αττικής περιοχές.

Αμεση και πλήρη αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών, ενεργών και δήθεν "ανενεργών".

Μέτωπο κατά της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η αποκομιδή, ειδικότερα, των απορριμμάτων να παραμείνει στις υπηρεσίες των δήμων, χωρίς δυνατότητα εκχώρησης σε ιδιώτες, με πλήρη εκσυγχρονισμό και κρατική χρηματοδότηση του πάγιου και κινητού εξοπλισμού. Απόλυτη διασφάλιση σταθερής και μόνιμης εργασίας όλων των εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα ανεξαρτήτως της σχέσης εργασίας τους.

Δημιουργία ενιαίου δημόσιου φορέα για τη λειτουργία όλων των μονάδων και προγραμμάτων επεξεργασίας των απορριμμάτων με μόνιμη σχέση εργασίας όλων των εργαζομένων.

Μείωση των παραγόμενων απορριμμάτων, προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή σε συνδυασμό με το δραστικό περιορισμό του ρεύματος των σύμμεικτων, ορθολογική συλλογή και όπου κρίνεται σκόπιμο μεταφορά μέσω σταθμών μεταφόρτωσης. Τα παραπάνω να συνδυαστούν με δραστική μείωση των ανταποδοτικών τελών στα λαϊκά νοικοκυριά και την κάλυψη του αυξημένου κόστους με πρόσθετη φορολόγηση του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ