Τρίτη 12 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΑΤΡΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα καμία οικογένεια χωρίς ρεύμα

Προετοιμάζεται η κινητοποίηση ενάντια στην ανεργία στις 15 και 17 Ιούνη

Στιγμιότυπο από τη Λαϊκή Συνέλευση στο Νότιο Διαμέρισμα ενόψει της κινητοποίησης για την ανεργία στις 15 και 17 Ιούνη
Στιγμιότυπο από τη Λαϊκή Συνέλευση στο Νότιο Διαμέρισμα ενόψει της κινητοποίησης για την ανεργία στις 15 και 17 Ιούνη
Παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Περιφερειακή Διοίκηση προγραμματίζει για σήμερα Τρίτη στις 10 π.μ. η δημοτική αρχή Πάτρας, με τη συμμετοχή κατοίκων του δήμου στους οποίους κυβέρνηση και ΔΕΗ έχουν διακόψει το ηλεκτρικό ρεύμα. Απαίτηση της δημοτικής αρχής είναι κανένα λαϊκό σπίτι να μην μείνει στο σκοτάδι, καμιά λαϊκή οικογένεια χωρίς ρεύμα.

Οπως σημειώνει η διοίκηση του δήμου, «η ΔΕΗ το τελευταίο διάστημα έχει πολλαπλασιάσει τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχές λαϊκές οικογένειες, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, σοβαρές αναπηρίες, έχουν μέλη ασθενείς που χρησιμοποιούν συσκευές οξυγόνου, ενώ αφαιρεί και τους μετρητές από τα ρολόγια».

Υπενθυμίζει μάλιστα πως «στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής που συγκροτήθηκε με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος και η οποία αποτελείται από τον εκπρόσωπο του δήμου, αντιδήμαρχο Υγείας - Πρόνοιας Δημήτρη Πελεκούδα, εκπρόσωπο του προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας και εκπρόσωπο του διαχειριστή του δικτύου (ΔΕΔΔΗΕ), εξετάστηκαν αιτήσεις πολιτών που τους έχει γίνει διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου 2018, για να τύχουν του εφάπαξ ειδικού βοηθήματος προκειμένου να επανασυνδέσουν το ρεύμα τους. Από τις 10 αιτήσεις όμως που ήταν προς εξέταση στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, τα μέλη της Επιτροπής - εκπρόσωποι της ΔΕΗ και ΔΕΔΔΗΕ - ενέκριναν να λάβει το ειδικό βοήθημα μόνο ένας. Ο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής μειοψήφησε, ζητώντας να υπαχθούν όλοι ώστε να λάβουν το εφάπαξ ειδικό βοήθημα».

Υπογραμμίζει επίσης ότι «κανένας από τους αιτούντες δεν αρνείται να πληρώσει, αν και πρόκειται για απολυμένους, μακροχρόνια άνεργους, με μερική απασχόληση, δικαιούχους ΚΕΑ, ΑμεΑ, φτωχούς αγρότες ή μικρομεσαίους επαγγελματίες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους».

Εξάλλου, με πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμάζει ο δήμος Πάτρας την κινητοποίηση των επόμενων ημερών ενάντια στην ανεργία. Με συνεχείς λαϊκές συνελεύσεις σε διαμερίσματα και γειτονιές της πόλης, ο δήμος καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με κυρίαρχο αίτημα: «Δουλειά για όλους - Δουλειά με δικαιώματα. Κάτω τα χέρια από το βιος του λαού».

Την Παρασκευή 15 Ιούνη, στις 7 μ.μ., θα γίνει συγκέντρωση στις Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα και στο γήπεδο της Παναχαϊκής, και στη συνέχεια πορεία προς την πλατεία Γεωργίου. Και την Κυριακή, η μεγάλη συγκέντρωση στο Νότιο Πάρκο, στις 8.30 μ.μ., όπου θα μιλήσει ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και θα ακολουθήσει λαϊκή συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Οπως αναφέρεται σε σχετική προκήρυξη που έχει εκδώσει ο δήμος: «Ολοι στον αγώνα, όλοι στους δρόμους, κανένας απών, βγαίνουμε από τα σπίτια μας, στέλνουμε το μήνυμά μας, να νιώσουν την ανάσα μας, την αγανάκτησή μας. Δεν θα τους αφήσουμε να κόψουν τη ζωή μας. Αυτά που δεν έχουμε, μας τα στερούν οι κάτοχοι του πλούτου. Ενωμένοι δίνουμε τη μάχη της ζωής και θα βγούμε νικητές, το δίκιο είναι με το μέρος μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ