Παρασκευή 15 Ιούνη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΑΣ Κ. ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στις 15 και 17 Ιούνη

Από τη συνέντευξη Τύπου
Από τη συνέντευξη Τύπου
«

Ολοι στον αγώνα. Ολοι στους δρόμους. Συμμετέχουμε μαζικά στην αγωνιστική κινητοποίηση αύριο (σ.σ. σήμερα) Παρασκευή 15 και την Κυριακή 17 Ιούνη για να διεκδικήσουμε: "Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα - Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή περιουσία"». Με αυτό το κάλεσμα απευθύνθηκε ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης στις εργατικές - λαϊκές οικογένειες, μπροστά στις κινητοποιήσεις της Παρασκευής και της Κυριακής, κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου.

Μία συνέντευξη που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για έναν επιπρόσθετο λόγο: Διεξήχθη στα Ροΐτικα, τον ίδιο χώρο όπου από φέτος θα λειτουργεί η δεύτερη ημερήσια κατασκήνωση του δήμου Πατρέων. Για χρόνια εγκαταλελειμμένος χώρος, τώρα αξιοποιείται για να καλύψει σημαντικές ανάγκες οικογενειών εργαζομένων. Οπως άλλωστε είπε ο δήμαρχος αναφερόμενος στο χώρο της κατασκήνωσης: «Αυτό που βλέπουμε εδώ είναι ζωντανό παράδειγμα του τι μπορούμε να κάνουμε με τους εργαζόμενους του δήμου (...) όλη η Πάτρα είναι ένα εργοτάξιο. Χτίζεται ξανά. Και γι' αυτό επιμένουμε και διεκδικούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο δήμο, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

Μιλώντας για την κινητοποίηση, ο Κ. Πελετίδης ανέφερε:

«Σήμερα (σ.σ. χτες) στη Βουλή (...) ψηφίζουν νέα μέτρα εναντίον των μισθωτών, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων. Είναι μέτρα που έρχονται για να μείνουν και αποδεικνύουν ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη πατάει πάνω στα ερείπια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Η "δίκαιη ανάπτυξη" που επικαλείται η κυβέρνηση είναι άδικη και αντιλαϊκή.

Ο χώρος της νέας κατασκήνωσης στα Ροΐτικα. Ενας χώρος που μεταμορφώθηκε με τη μεγάλη προσπάθεια των εργαζομένων και της δημοτικής αρχής και από χώρος εγκατάλειψης, που ήταν για χρόνια, φέτος θα φιλοξενήσει παιδιά εργατικών οικογενειών
Ο χώρος της νέας κατασκήνωσης στα Ροΐτικα. Ενας χώρος που μεταμορφώθηκε με τη μεγάλη προσπάθεια των εργαζομένων και της δημοτικής αρχής και από χώρος εγκατάλειψης, που ήταν για χρόνια, φέτος θα φιλοξενήσει παιδιά εργατικών οικογενειών
Καλούμε τους άνεργους, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, να βγουν στο προσκήνιο. Να οργανώσουν την πάλη τους, να μη σκύψουν το κεφάλι.

Κανείς να μην λείψει από τον ωραίο αγώνα που δίνουμε για τη ζωή της οικογένειάς μας, των παιδιών μας.

Αύριο (σ.σ. σήμερα), στις 7 το απόγευμα, ξεκινάμε από τις εργατικές κατοικίες Ταραμπούρα και το γήπεδο της Παναχαϊκής, πορευόμαστε μέσα από τις εργατογειτονιές, με κατάληξη την πλατεία Γεωργίου.

Την Κυριακή 17 Ιούνη κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις μας, με μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση στις 8.30 μ.μ. στο Νότιο Πάρκο, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία και αμέσως μετά θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με τον Γιώργο Μαργαρίτη.

Αγωνιζόμαστε: Να μονιμοποιηθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στο δήμο μας που εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Για άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Κανένας πλειστηριασμός στο βιος του λαού - Κανένα λαϊκό σπίτι στο σφυρί. Δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον προϋπολογισμό για τη λειτουργία των δήμων και των υπηρεσιών τους, την κοινωνική πολιτική, την ενίσχυση και στήριξη της λαϊκής οικογένειας, για διευρυμένες και στελεχωμένες κοινωνικές δομές, δωρεάν δομές πολιτισμού και άθλησης, καθαριότητα, πράσινο, ελεύθερους χώρους κ.λπ. Αντιτασσόμαστε στη μεταφορά (σ.σ. στην Τοπική Διοίκηση) αρμοδιοτήτων που θα πρέπει να είναι στην ευθύνη του κεντρικού κράτους, γιατί σημαίνει μεταφορά του κόστους στις πλάτες του λαού, όπως και γίνεται σήμερα, πράγμα που το ζούμε με ένταση, με τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς κ.λπ. Απαιτούμε και παλεύουμε να καταργηθεί κάθε είδους τοπική φορολογία και ανταπόδοση, και θα δράσουμε με όρους ανυπακοής στο φορολογικό κυνήγι των λαϊκών νοικοκυριών όπου μας σπρώχνει η πολιτική της κυβέρνησης. Παλεύουμε για να ανατραπεί το νομοθετικό μνημονιακό πλαίσιο που καθιστά τους δήμους και τις Περιφέρειες πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Θα εντείνουμε τον αγώνα για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα στους βασικούς κοινωνικούς τομείς της Υγείας - Πρόνοιας και της Παιδείας, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος».

Η νέα κατασκήνωση

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Θ. Τουλγαρίδης, πρόεδρος της Κοινότητας Ροΐτικων, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Σας καλωσορίζουμε εδώ στα Ροΐτικα, στην παιδική κατασκήνωση του δήμου μας ή αλλιώς στο 6ο θερινό ΚΔΑΠ του ΚΟΔΗΠ, όπου πολύ παλιά λειτουργούσε η θερινή παιδική εξοχή.

Ανακαινίστηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της από τα συνεργεία και τους εργαζόμενους του δήμου μας, μετά από περισσότερα από 40 χρόνια εγκατάλειψης! Το παραδίδουμε τώρα στη νεολαία της Πάτρας σαν παιδική κατασκήνωση, αλλά θα αξιοποιηθεί καθ' όλο το έτος, με διάφορες δράσεις.

Θα φιλοξενήσουμε τους επόμενους 2 μήνες περισσότερα από 300 παιδιά, στοχεύοντας να δώσουμε ευκαιρίες για διακοπές και ψυχαγωγία κυρίως στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών, που τα δικαιώματά τους συνθλίβονται στις εποχές που ζούμε. Δημιουργική απασχόληση, παιχνίδι, άθληση, φαγητό, μεταφορά, όλα δωρεάν από το δήμο μας και με χρηματοδότηση μόνο από το δήμο και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

(...) Οι ανάγκες των παιδιών μας, οι κοινωνικές ανάγκες των συμπολιτών μας, είναι μεγάλες και αυτές προσπαθούμε να καλύψουμε, αντιμετωπίζοντας τις σοβαρές ελλείψεις προσωπικού και την κρατική υποχρηματοδότηση, που αποτελούν το σημαντικότερο εμπόδιο.

Στον ΚΟΔΗΠ έχουμε 252 εργαζόμενους, οι 160 από αυτούς είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και ελαστικές σχέσεις εργασίας. Μόνο οι 92 εργαζόμενοί μας είναι μόνιμοι. Ενώ για να ανταποκριθούμε στις υπηρεσίες μας, έχουμε προσλάβει τώρα 90 εργαζόμενους μέσω ΟΑΕΔ με 8μηνη απασχόληση.

(...) Διεκδικούμε χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για την κάλυψη όλων των κοινωνικών αναγκών του δήμου μας».

Μετά τη συνέντευξη έγινε ξενάγηση σε όλους τους χώρους της κατασκήνωσης (κουζίνα, τραπεζαρία, ντους, WC κ.α.).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ